Fotballidiotenes storstue

11. februar 2010 12:20 av Alexander Killingberg 

Stinn brakke,  stor stemning og duften av mørk, engelsk øl. Three Lions er det nærmeste man kommer britisk fotballkultur midt i Trondheim sentrum.

Three Lions wordpress

- Hello lads. How are you today? Innehaver Doug møter alltid gjestene med en vennlig tone og et par kjappe replikker. Han virker alltid like hyggelig denne rødhudete engelskmannen. Alltid stresset, men atter like blid. Det er litt av pubens varemerke å møte kundene med en upåklagelig vennlighet. Alle fotballelskere i Trondheim kjenner Doug. Den joviale og energiske pubeieren har etter ti år i trønderstaden blitt et kjent fjes for de fleste med sans for fotball og øl. Den evige duoen.

Trekkplastre
- Scouseburger anyone, skriker en blond bartender ut i de trange publokalene. Det er onsdag kveld og Three Lions er stappet med elleville fotballfans. Servitørene har mer enn nok å henge fingrene i der de smyger seg rundt i de overfylte rommene. Det er neppe tilfeldig at det er lettkledde, modellpene jenter i tjueårsalderen som har vunnet Dougs tillit. I kaoset er det lett å rote bort en bestilling eller to, og da er det få som klager når frøken blikkfang ber om godt vær. Det er da heller liten grunn til å klage på Three Lions. Folk får det de har kommet for i bøtter og spann. I alt fire storskjermer og en drøss med mindre flatskjermer viser det som går av fotballkamper. I tillegg underholder biljardbordet de mest rastløse gjestene i pausene.

Engelsk sjel
På storskjermene i første etasje vises semifinalen i ligacupen mellom Manchester United og Manchester City. Stemningen når bristepunktet på overtid i andre omgang. Wayne Rooney sender alle Unitedfans til himmels med sitt seiersmål og ”Glory, Glory Man United” runger fra høytalerne. Dette er et ledd i det faste mønsteret, et slags ritual. Alt virker nemlig så gjennomført på Three Lions. Det lukter engelsk og det ser engelsk ut. Veggene er dekorerte med klubbskjerf og innrammede suvenirer. Veggpryden byr på flere signerte trøyer fra dagens og gårsdagens helter. Rundt omkring henger også store norske og engelske flagg krydret med ispedde bilder av The Beatles. Nærmere øyriket kommer man ikke i sentrum av Trondheim!

- See you later, smiler Doug i det kveldens siste gjest vender nesa hjemover.

Stengt for kommentarer.