Kabaler og sånt

22. januar 2010 11:49 av Tore Jacobsen 

Å få en kabal til å gå opp er ikke alltid like enkelt. Spesielt om man legger en vanskelig en.

Foto: Tore Jacobsen

Jens Stoltenberg er vel ikke den mannen som har fått flest kabaler til å gå opp. Statsknekten må til stadighet stokke om igjen på kortstokken sin for å få den berømte regjeringskabalen til å gå opp. Aller sist er det Lisbeth Berg-Hansen som er det kortet som kom feil ut. Ved å være en deleier i et oppdrettsanlegg og samtidig være fiskeriminister spiller hun altså litt på begge lag. Man vil få habilitetsproblemer, og da er ikke ulvene på det andre laget i Stortinget vonde å be. De river i kjøttet, fjerner noen kort, og vips så er Jensemannen i gang med en ny kabal. Habilitetsproblemer gjør at vi etterhvert må finne oss folk som ikke har peiling på sine fagfelt til å styre de forskjellige postene.

Og her har Rosenborg virkelig skjønt det. Klubben skal alltid være først ut med nye prosjekter og nå har de altså gjort det igjen. Ved å takke nei til å ansette godfot-Eggen, har de nå tatt første steget. Altså, man kan jo ikke ha en til å styre skuta som virkelig er ekspert i sitt fag. Dessuten kan jo dette også by på habilitetsproblemer. For Eggen kan vel håve inn millioner på foredragvirksomhet og andre goder, ved å bli trener i Rosenborg. Han er for flink og det settes ikke pris på. Da må de heller finne en annen av interesse som kanskje ikke vet hva en fotball er.

Sett at alle de som stemte på den rødgrønne regjering hadde fått navnet sitt i en stor flosshatt. Da kunne Jensemann stått der og plukket opp navn til nye regjeringposter. Og den nye fiskeriministeren er: Kari Sko. Hurra!! Hun er utdannet frisør og har dermed ingen habilitetsproblemer. Dette passer perfekt. Hun kan dermed ikke tråkke i salaten for hun vet jo ikke hva hun gjør. Slik vil vi ha det i dette landet vårt. Og koselig er det.

Jeg husker godt selv da jeg i ung alder spilte kabal. Klokka var den kabalen det gikk mest i. Når ingen så meg, kunne jeg bare bytte ut et kort og vips så var jeg ett steg nærmere å få den til å gå opp. Dette burde Jens også prøve ut. Om man jukser når ingen ser på, så er det nærmest lov. Da kan han renske opp i kortene sine, og nærme seg en fullkommen kabal. Så spørs det om ikke jokere som Siv og Erna ikke dukker opp likevel. De har en tendens til å dukke opp disse jokerne. Men sett at de nå gjør det, kan de ikke da brukes som en type wildcard?

Nei, en ny joker dukker opp! Kanskje jeg skal leke at det er et ess. Da blir joker Siv miljøvernminister, og Erna tar kulturposten. Altså kabaler en vanskelige. Man må holde seg til egen farge og til tider samme sort. Jeg er glad jeg sluttet å legge kabaler for lenge siden. Ved neste valg kan det hende det blir Erna eller Siv som får lov til å legge kabal. Lurer på hvilken kabal de vil velge. Solitaire er ihvertfall den kabalen som er enklest. Hadde jeg hatt makta, ville jeg nok gått for solitaire.

(Foto: Tore Jacobsen)

Stengt for kommentarer.