Må til utlandet for å delta i Poker NM

20. januar 2010 23:21 av Christian Monge 

Norsk lov tvinger nordmenn til å dra utenlands for å spille poker NM. Arrangør Frode Fagerli (39) har gitt opp håpet om å få spille mesterskapet i Norge i nærmeste fremtid.25004_l

– For å være helt ærlig så tror jeg ikke det blir noen forandring med det første. Norske politikere er så gammeldagse, sier Fagerli.

Frode Fagerli blir sett på som Mr. Poker i Norge. Han er grunnleggeren av online nettstedet wsop.no som var et bra samlingssted for alle med interesse for poker. Han har vært arrangør for NM siden starten i 2002. Det stod 89 navn på deltakerlista den gang.

Ferdighetsspill
NM i poker 2010 går av stabelen i Riga i perioden 20.-28. Mars. Grunnen er enkel, det er ikke lov å spille om penger i Norge. Pokerspillerne er bundet av en lov som er over hundre år gammel. Staten mener at poker er et lykkespill som ikke handler om dyktighet. Dermed blir poker vurdert på lik linje som et lotteri, ettersom vi ikke har en egen pokerlov her i Norge. De fleste som har sittet ved et pokerbord er derimot helt uenig i denne påstanden.

– Det er ikke noen tvil om at de som er best vil vinne i lengden. Alle kan ha flaks i starten, men det jevner seg ut. Poker er et ferdighetsspill, forteller Fagerli.

Folkesport
Det er ventet at over 500 nordmenn tar turen til hovedstaden i Latvia for å spille om ære og berømmelse når Norgesmesterskapet i poker starter. Det er liten tvil om at poker har blitt en folkesport i Norge. Siden første gang NM ble arrangert i 2002, har arrangørene opplevd en kraftig vekst i antall deltakere.  I år håper de at så mange som 600 personer tar turen til Riga for å delta i mesterskapet. Her vil det kåres en Norgesmester i fem forskjellige pokerspill, hvor Texas Hold`em No Limit er den store hovedattraksjonen.

– Jeg blir skuffet om vi blir færre enn 500 som stiller, sier arrangør Fagerli.

NM har de to foregående årene blitt arrangert i Nottingham, men grunnet vanskelige reiseforhold for mange er det nå duket for en tur til Latvia. Mesterskapet vil bli et stort sosialt treff hvor folk kan ta med seg både kone og barn for å oppleve andre ting Riga har å by på.  Det vil også bli tid til festing for de som måtte ønske det.

– Jeg ble veldig imponert over Riga da jeg var der sist, det er Las Vegas stil over Royal Casino som skal brukes under NM. Jeg er sikker på at vi får en herlig uke der nede i mars, sier Fagerli.

Medieomtale
Norgesmesterskapet i Poker får nesten ingen oppmerksomhet i Norsk presse. I nabolandet Sverige derimot, arrangeres Sverigemesterskapet i samarbeid med Svenska Spel. Dette mesterskapet får bred medieomtale i hjemlandet. Det er kanskje bare et spørsmål om tid før Norge følger etter.

– Kanskje det vil skje om 10 år, avslutter Fagerli.

Nivået på Norske pokerspillere regnes som høyt, og flere av deltakerne i årets NM har for lengst rukket å gjøre seg bemerket utenfor landets grenser.  Vi hører stadig om nordmenn som vinner store pengepremier i internasjonale pokerturneringer rundt om i verden. Henrik Tollefsen(21) vant Norgesmesterskapet i Texas Hold`em No Limit og hele 800.000 kr i fjor. I år har han planer om å gjenta bedriften.

– Jeg må jo prøve på det, jeg stiller iallfall i NM, sier Tollefsen.

Den unge Norgesmesteren hadde to finalebord fra før i internasjonale turneringer, så han var ikke helt fersk i spillet. Gevinsten har ikke hatt noen stor påvirkning på livet hans, han spiller fortsatt like mye poker som før.

– Jeg har ikke økt innsatsen etter at jeg vant NM. Jeg spiller fortsatt på samme nivå som jeg gjorde før jeg vant. Forskjellen er at jeg har fått reise mer, avslutter Tollefsen.

(Toppfoto av Frode Fagerli)

Stengt for kommentarer.