Ønsker glitter og glamour

20. januar 2010 11:26 av Cathrine Jakobsen 

Fire svenske ungdommer driver sammen bloggen Schlagerzoot. De er over gjennomsnittlig interessert i Melodifestivalen, som er Sveriges svar på Melodi Grand Prix. Derfor deler de sine tanker og meninger om programmet med leserne.

schlagerzoot
Foto: Caroline Dilén

- Schlagerzoot er vår måte å dele det vi vil lese, men ikke finner noen andre steder, sier Sara Rydstedt.

De fire ungdommene bor på forskjellige steder i Sverige. Det var den felles interessen for Melodifestivalen som gjorde at de begynte å blogge om programmet i oktober 2008. Dette gjør de for å gi et ungdommelig perspektiv til de interesserte.

Sara Rydstedt og Bonnie Zell møttes fordi de begge er fan av Lena Philipsson, som vant nettopp Melodifestivalen i 2004. Senere ble de også fan av Lenas faste korsanger, Dea Norberg. På en konsert møtte de Mikael Jansson. Deretter kom de også i kontakt med Mika Gredegård. Siden har de vært gode venner med entusiasme for musikk.

Tar seg tid

- I høysesongen fra februar til mai bruker vi mellom to og seks timer på bloggen hver dag, forteller Mika Gredegård.

Det er rundt 200 svensker som følger bloggen fast, men besøkstallet varierer veldig. De deler arbeidet på bloggen, og er alltid raskt ute med siste nytt om konkurransen.

- Vi tar oss tid. Når vi er fire stykker, er det som regel en av oss som har tid til overs, sier Rydstedt.

6. Februar starter Melodifestivalen med å dra i gang den første av totalt fire delfinaler. Samme dag som den norske finalen går av stabelen i Oslo Spektrum. Hele 32 bidrag konkurrerer om seieren i Sverige.

- Vi hjelper hverandre med å dekke alt. Jeg og Bonnie reiser til Gøteborg mens Mikael reiser til Sandviken, og Mika til Malmø. Så møtes vi i Stockholm for finalen, forteller Rydstedt.

De gleder seg til årets runde av Melodifestivalen starter.

- Jeg har store forventninger til dette året. Man blir jo mer engasjert for hvert år, avslutter Bonnie Zell.

Stengt for kommentarer.