Skitne knep eller smart markedsføring?

18. januar 2010 12:57 av Ida Marie Hembre 

Fame er et populært sted å fotografere seg på. Mange bruker fame om de skal ta konfirmasjonsbilder, familiebilder eller bryllupsbilder. Fame reklamerer for at de setter menneskene i fokus, men når det gjelder servicen har de forbedringspotensial.

Stian Eriksen fotograferte seg i desember 2009. Han valgte fotostudiet på grunn av deres tilbud om gratis fotografering. Han fikk med seg en brosjyre hjem med prisliste. Uken etter dro han på visningen for å se på bildene. Han var godt fornøyd med bildene. Etterpå fikk han vite at det ble i underkant av 3000 kroner for seks innrammede bilder. Dette kom veldig overraskende på han siden brosjyren ga utrykk for at bildene var mye billigere. Hun som ledet visningen innrømmet også at det var lett å ta feil av prisene i deres katalog.

Kjøpte du noen bilder?

- Ja, jeg kjøpte fem ulike bilder. Jeg følte meg forpliktet til å kjøpe bildene. Jeg synes det hadde vært frekt mot fame å gå uten å kjøpe noe i det hele tatt. Jeg hadde jo tross alt fått fotograferingen helt gratis pluss et bilde, sier Stian Eriksen.

Angrer du nå i ettertid på at du kjøpte bildene?

- Jeg angrer meg ikke siden jeg er fornøyd med bildene. Jeg ville likevel ha tenkt meg mer om hvis jeg hadde visst på forhånd at det var så dyrt, sier han.

Frekt gjort
Uken etterpå fikk han adressert reklame i posten fra fame om at det var halv pris på alle produktene deres nå etter jul. Han synes det er frekt at fame sender ut dette uken etter at han mottok bildene.

Rot i systemet
Stian mottok også en melding om at han hadde bilder til avhenting 12. januar. Han møtte opp for å finne ut hvilke bilder fame mente. Da fikk han høre at det bare var en feil i systemet og at fame hadde feilsendt meldinger til flere kunder.

- Alle kan gjøre en feil, men fame burde behandle kundene sine med litt mer respekt, avslutter Stian Eriksen.

Stengt for kommentarer.