For sent?

25. oktober 2009 22:19 av Silje Leirvik 

Forskere verden over er sikre i sin dom; Isbreene minker, og det i et raskere tempo enn vi til nå har antatt.YouTube Preview Image

Lørdag 24 oktober gikk den desidert største internasjonale miljøaksjonen noensinne i gang. Mennesker fra 181 land samlet seg for å rope høye varsko angående det de mener er menneskeskapt klimatisk forfall.

Over 5200 arrangement pågikk samtidig verden over, hvor krav ble stillt til verdens ledere om snarlige tiltak for å bremse den urovekkende utviklingen.

350
Arrangementet gikk under navnet 350, et nøkkeltall innen den seneste vitenskapelige forskningen rundt klima og miljø. For kommer ikke konsentrasjonen av CO2 i atmosfæren under 350 ppm (parts per million) snarest, vil verden se helt annerledes ut om bare noen få hundre år.

- Det atmosfæriske CO2-nivået har allerede overskredet det vi kan kalle et trygt nivå, sier NASA’s James Hansen til wired.com.

Høyt kolesterol

James Hansen er en av verdens ledende skikkelser innen klimaforskning. Han forteller videre at dagens ppm-konsentrasjon i atmosfæren er på ca 388, og sammenligner dette med et et svært høyt kolesterolnivå i en menneskekropp.

- Nivået vi nå ser er en “wake up call”. Utslippene av CO2 må senkes drastisk, og det må handles svært raskt fremover, advarer Hansen.

Stengt for kommentarer.