Valgets kval

15. september 2009 9:24 av Silje Leirvik 

Uenighetene har haglet fra ytterste høyre til ytterste venstreving ved årets store valgkamp. 14 September er nådd, og resultatet er opp til mannen i gata.

Foto: Silje Leirvik

Foto: Silje Leirvik

Klokken er såvidt passert 10:00 den store valgdagen. Vi befinner oss ved Solsiden i Trondheim hvor ett av de mange valglokalene er plassert. Striden under valgkampen har denne gang vært stor, og usikkerheten over resultatet kanskje større enn ved flere av de siste stortingsvalg.

Spredt – men noe rødgrønt
Stemningen i valglokalet er stor denne morgenen. Alle som entrer rommet ønskes hjertelig velkommen av en større stab hjelpere. Ens deltagelse i valget applauderes, og tydelig engasjerte mennesker legger turen innom for å avgi sin stemme. Vi ba et knippe mennesker om å dele sitt valg med oss.

Vår valgmåling, om enn i miniatyrform, visste alt annet enn entydighet, selv om tendensen visste seg noe rødgrønn. AP endte her opp som vinneren med hele 40 prosent av stemmene. Ellers fikk Sosialistisk Venstreparti 20 prosent, Kristelig Folkeparti 20 prosent og Høyre 20 prosent av stemmene.

Det gjenstår å se om vår valgmåling har noen rot i virkeligheten.

Foto: Silje Leirvik

Foto: Silje Leirvik

Stengt for kommentarer.