Støter ingen

12. september 2009 14:28 av Eirik Hind Sveen 

Regissør Terje Rangnes har ingen planer om å være slem med kjendiser, når han nå langfilmdebuterer med “En helt vanlig dag på jobben”.

tn

– Filmen vil ha en ganske bred målgruppe. Det er en satirisk, underholdende og streng film, forteller Terje Rangnes som nå regisserer sin første hele spillefilm.

Han har tidligere regissert tv-serier som “Fjortis” og “Egil og Barbara”, samt hatt regien i episoden “Frp” i filmen “Folk flest bor i Kina” fra 2002.

– Vi er midtveis i dag, og det har gått over all forventning på alle måter. Vi har topp skuespillere og en fin stab.

Hvordan har overgangen vært fra tv-serier til å regissere en hel langfilm?

– Det har ikke vært noen enorm overgang. Jeg har regissert fem-seks tv-serier, og arbeidet er på mange måter det samme, og legger til:

–  Men man merker jo at medieinteressen rundt det er større.

Ingen skandale
Det er forfatter Erling Loe som har regi i filmen om journalist Håvard Melnæs, som er villig til å tråkke over lik for å få tak i nyhetssaker. Melnæs startet i redaksjonen i Se og Hør i 1996. I boka “En helt vanlig dag på jobben”, som ble utgitt våren 2007, forteller Melnæs om sin karriere i sladderpressen. Og avsløringene av metodene i Norges største ukeblad skapte stor debatt den gang. Boka hengte også ut en rekke kjendiser.

– Jeg tror ingen vil føle seg støtt av filmen. Dette er ikke verre harselas med medieverden enn det Hallo i Uken driver med hver uke, sier Rangnes.

– I film benytter vi en del dramaturiske grep. Filmfortelling flytter tidspunkter og hendelser.

Vil filmen skape like mye debatt som boka?

– Nei, det vil nok ikke bli noen avslørende skandaler som ikke allerede er avslørt i boka. Vi påberoper oss heller ikke å fortelle den hele og fulle sannhet, men tar oss kunstneriske friheter.

Rød trå
Boka handler i stor grad om journalist Melnæs og hans nære bånd til Mette-Marits far, Sven O. Høiby, som han brukte som betalt og enerettlig kilde til slottet.

– Også filmen vil inneha den samme røde tråden som boka, og bygger på vennskapsbåndet mellom Melnæs og Høiby.

En rekke kjente skuespillere vil bidra i filmen, og det er den erfarne skuespilleren Ingar Helge Gimle som skal tiltre rollen som Mette-Marits far.

Det kan ikke være likheten som fikk deg til å velge Gimle i rollen som Sven O.??

– Syns ikke Ingar er litt ulik rollefiguren sin? Vent og se. Ingar er en utrolig talentfull og dedikert skuespiller, avslutter Terje Rangnes.

Stengt for kommentarer.