Grønt lys for nytt skøyteanlegg

19. januar 2009 19:05 av Axel With Gogstad-Anfield 

Etter mye frem og tilbake, er nå datoen satt for oppussing av skøyteanlegget på Frogner Stadion.

- Det vil bli helt nytt her, med ny 400-metersbane, garderobe- og dusjanlegg, og kontinuerlig drift av kafeteriaen, sier kioskbestyreren Mona. Hun har jobbet på Frogner Stadion i 11 år, og arbeidsplassen er en stor del av livet hennes. 22. februar er datoen som kommunen har satt for utbedringen av anlegget.
- Hvis det er kaldt og godt vær når vi kommer til den tiden, håper jeg de utsetter byggingen et par uker, slik at vi kan holde åpent litt til, fortsetter Mona.

Et kjent ansikt

Etter 11 år på skøyteanlegget, har Mona blitt et kjent ansikt for mange i lokalsamfunnet og de besøkende på skøytebanen. – Det er mange som kjenner meg igjen på gata, og sier hei. Mennesker som jeg har kjent siden de var små barn, møter jeg nå på puben. Det er ganske morsomt, smiler hun. Når hun ikke står i kiosken og betjener kundene, har hun nok av arbeidsoppgaver.
- Når jeg ikke står til pynt i kiosken her, sliper og leier jeg ut skøyter, vasker garderobene, og på tirsdager hjelper jeg til med bandyskolen.

I helgene, og spesielt når det er fint vær er det trangt på skøytebanen. Da er det lett å tro at ulykker kan oppstå. Men Mona kan fortelle at så ikke er tilfelle.
- Nå er det faktisk over to år siden jeg har måttet ringe ambulanse. Når det skjer noe, er det vanligvis menn som skal tøffe seg litt ekstra, og så går de i bakken med hodet først. Men den verste ulykken var da ei jente brakk leggen tvers av, grøsser hun.
Marthe Mathisen har med seg sønnen sin Ola på isen. Hun er positiv til at anlegget nå skal utbedres. – Jeg gleder meg til det blir ferdig.Jeg syns det er bra at kommunen bruker penger på dette, sier Mathisen.

Stengt for kommentarer.