Mainstream musikk ved Samfundet?

9. september 2009 15:50 av Stian Hansen 

Ødegården

Aqua, Gåte gjenforent, Franz Ferdinand og mange andre store artister. Men hvor er de kreative kulturinnslagene og de nye, spennende artistene?

Tekst: Stian Hansen


Gjestene ved UKA-09 er mange og celebre. Som alltid har det også kommet løfter om at dette vil bli tidenes uke. Aqua holder  konsert i dødens dal, og den påfølgende 90-tallsfesten vil nok gjøre platåsko og lightsticks trendy igjen. I det minste i noen korte timer. UKA foregår på og rundt Studentersamfundet, som også er arrangør. Festivalen markedsføres som Norges største kulturfestival, men bortsett fra Kronprins Haakon, er alle de største navnene band og enkeltartister. Vi spurte UKA-sjef Torgeir Bryge Ødegården om all musikken gjør at UKA er på vei til å bli en musikkfestival.

- Det har vært en tendens de siste årene til at de store konsertene har blitt enda større. Det setter jo sitt preg på festivalen, ettersom det er det riksmedia har en tendens til å trekke frem, sier Ødegården, og betegner selv programmet som bredt. Han nevner entusiastisk UKE-revyen som et fast innslag. Hvert år UKA har blitt arrangert, har arbeidsgjengene tilknyttet Studentersamfundet gått sammen om å produsere en ny revy, og i år er ikke noe unntak. Ødegården forteller også at arrangementene er delt inn i fire kategorier: musikk, revy og teater, åndelig føde og fest og moro. Selv gleder han seg spesielt til wrestlingen i Dødens Dal.

Selv om de største headlinerene er for musikkfans, er det altså andre innslag også. Musikkjournalist Robin Olsen, som til daglig driver bloggen musikknyheter.no, utviser en noe tilbakeholden entusiasme ovenfor programmet:

- Årets uka-program inneholder helt klart store navn som vil trekke mye folk og lage en bra fest. Eagles of Death Metal er utvilsomt et av de tøffeste rockebandene som er på veien i dag. Gåte med eksklusivt comeback trekker også opp, forteller Olsen, før han fortsetter med litt mer reservert ros.

- Når det er sagt, synes jeg det er litt ”safe”- booking, og savner noen nye, spennende artister som
studentene faktisk hører på denne høsten”, avslutter Olsen.

Førstkommende torsdag vil navnet på den siste artisten offentliggjøres. UKAs offisielle blogg på Facebook pisker opp stemningen og lover «godsaker». Dette blir også en musikkartist, men sjansen er i det minste til stede for at det blir noe nyere enn Aqua.

Stengt for kommentarer.