Hurra for Urra Rock

8. september 2009 23:23 av Lars Rustgaard Ramsøy 

På lørdag blir ungdomsfestivalen Urra Rock igjen arrangert på Uranienborg i Oslo. Den rusfrie festivalen lokker med gratis inngang, god musikk og ingen aldersgrense.

- Vi ønsker å gi lokale ungdomsband en scene å spille på, sier Trine Posaas Nilsen, klubbleder i Uranienborg Fritidsklubb, eller Urraklubben. I tillegg til de unge lokale bandene, spiller også  Bergensbandet Fjorden Baby!, som kom på andrepass  i årets Urørtfinale.

Urra Rock er et samarbeid mellom ungdomsklubber i Frogner bydel, og arrangeres hver høst. Festivalen kom første gang til verden på 90-tallet, men etter noen år i dvale ble den nyopprettet i 2005.

- Her får også de under 18 år en sjanse til å dra på rockekonsert, forteller Posaas Nilsen.

- Det er ikke så mye som skjer for unge mennesker på Uranienborg, det er sjeldent at ungdommen står i fokus her, legger hun til.

Posaas Nilsen forklarer at det er ungdommene selv som planlegger og gjennomfører festivalen. De står også for salg av mat og drikke under arrangementet.

Posaas Nilsen kan også fortelle at pengene de tjener på salg av mat og drikke går til stiftelsen Afrika Leve. Stiftelsen jobber med å gi unge jenter i Kongo en mulighet til utdannelse.

- Afrika Leve fanger opp jenter fra slummen, og gir de et verdig liv, sier Posaas Nilsen.

Bloggeren Kathrine Western er også interessert i Urra Rock. Hun forteller at hun gleder seg til lørdag.

- Om du er glad i god musikk og god stemning – ta deg turen! Det har jeg tenkt til!, skriver Western i bydelsbloggen sin.

Mer informasjon fås på http://www.oslosurf.com/hvaskjer/31490.html

Stengt for kommentarer.