Labert terningkast til Kvarteret

21. september 2013 14:40 av Ingvild 

Brettspillonsdag på Kvarteret
Brettspillonsdag er et rykende ferskt konsept for spilleglade studenter i Bergen. Det kan imidlertid tenkes at en annen spillansering stilte Kvarterets nye påfunn i skyggen akkurat denne onsdagen.

Regner høljer ned, og folk velter hutrende inn døren til Stjernesalen på Kvarteret. Noen stiller seg direkte i barkøen for å bestille seg noe varmt å drikke. Andre vrenger av seg jakker og skjerf, og rister paraplyen så spruten står ved inngangen.

Inne er det en lun, avslappet og uhøytidelig stemning.

– Her var det jo rett koselig og trendy, sier en jente som slår seg ned i en av lokalets skinnstoler.

Turid Rødsjøsæter har tatt turen innom Kvarteret for å sjekke ut det nye spillkonseptet. Hun kommer et kvarter for tidlig, og bestiller seg en kaffe mens hun venter. Venninnen kommer snart.

Kvarteret har gått, og studenter grupperer seg, bestiller kake- og pizzastykker, og drikker fra store kopper. Om det skal settes en finger på noe, er lyssettingen noe skarp.

Og det faktum at ingen spiller brettspill.

– Skal ingen begynne å spille snart? Vi er jo bare to stykker, sier Rødsjøsæter, som begynner å bli utålmodig.

Venninnen nikker, og begge fikler med de tomme kaffekrusene sine. Jentene forteller at de nettopp har flyttet til Bergen, og at de tok turen for å være sosiale, møte nye folk, og gjerne ta et slag Yatzy. De mener konseptet virkelig er noe friskt og annerledes, som leder fokuset vekk fra den sedvanlige helgefylla.

En halvtime har gått, og endelig står en jentegjeng ved bardisken for å låne et spill for en femtilapp. Femtilappen vil de få tilbake når de leverer brettspillet inn igjen.

– Vi kom hit fordi det hørtes spennende ut, sier Rikke Bergseth (21), som sitter sammen med klassevenninner fra Universitet i Bergen.

Alle fire går bachelorstudium i sammenliknende politikk, og har nylig blitt kjent med hverandre. Å delta på Brettspillonsdag ser de på som en gyllen mulighet til å bli kjent med enda flere. Det ser imidlertid ut til at de er de eneste som har benyttet muligheten til å kaste terninger denne onsdagskvelden.

– Noen må jo ta initiativ til å spille. Nå som vi har satt i gang, vil kanskje flere hive seg med etter hvert. Det er jo kjempegøy, sier Bergseth mens hun rister terningen i hånden.

Stengt for kommentarer.