En flyvende start på året

17. januar 2009 16:09 av Stine Helen Tunstrøm 

Eksperter spådde i fjor at finanskrisen og de høye oljeprisene ville legge en demper på folks reisevaner. På tross av disse spådommene, har både SAS og Norwegian gått inn i det nye året med salgsrekorder som har gått over all forventning.

—Vi opplever god bookinginngang i alle prisklassene. Spesielt i de siste dagene går salget godt over hele linjen på innenriksflyvninger, sier informasjonssjef i SAS Norge, Knut Morten Johansen. Han mener at tendensen for januar er så bra at det kan ligge an til en ny rekord.

Også utenlandsreiser er populære, og ifølge Johansen er storbyen Paris den ultimate bestselgeren blant deres mange destinasjoner.

—Vi ser at restauranter, sightseeing og shopping er hovedformålet med reisene til den franske hovedstaden. Flere og flere skreddersyr sine pakkereiser med hotell, billetter til diverse opplevelser på bestemmelsesstedet, i tillegg til at de kjøper flybillett, sier Johansen. Han kan også fortelle at de har hatt et økt salg på billetter til USA siden starten av sommeren 2008, og interessen er fortsatt stor, til tross for høy dollarkurs.

I en pressemelding fra mandag 12. januar, kunne SAS melde at de gledet seg over salgsrekorden de opplevde i fjor, men de regner ikke med like gode tall i det nye året.

Anne Grete Ellingsen, informasjonsdirektør i Norwegian, tror heller ikke at nordmenn lar seg stoppe av finanskrisen.

—Vi har ikke sett noen stor nedgang som enkelte kanskje har spådd. I stedet har vi opplevd en rekord på årets første dag med nyttårssalg, med over 100 000 solgte billetter, sier Ellingsen. Hun legger til at dette er over dobbelt så mye som på fjorårets første salgsdag.

Norwegian ser på årets pangstart som ekstra motiverende, siden usikkerheten i reiselivsbransjen har vært så stor. De tror også at 2009 kan bli et spennende år for både norske og internasjonale selskaper.

Stengt for kommentarer.