Jens ned fra Twitter-tronen

5. februar 2013 13:38 av Martin Vik 

I fjor vant Jens Stoltenberg to priser under Social Media Awards, nå er det klart for nye kåringer.

– I teorien kan hvem som helst vinne beste tweet/post. Tweeten eller posten vi ser etter, skal fremkalle en eller annen reaksjon, så engasjementet er viktig. Vi er godt fornøyd med den vi har valgt, sier jurygeneral Ingvild Moen.

Den sosiale nettraketten skyter stadig videre fart, og i år som i fjor skal ni priser deles ut. Moen er spesialist på sosiale medier, og sammen med flere eksperter har de brukt mye tid på å finkjemme de nominerte.

Jens Stoltenberg høstet god kritikk for sin bruk av sosiale medier i ettertiden av 22. juli. Han ble belønnet med to priser i fjor, årets tweet/post og beste krisehåndtering.

Viktig med balanse
Social Media Awards som står bak kåringene skal dele ut prisene til enkeltmennesker, virksomheter og prosjekter. Blant vinnerne i fjor var Wordfeud, som fikk prisen for sin innovative måte å skape kommunikasjon på.

Moen peker på at sosiale medier brukes forskjellig og det er derfor viktig med god balanse. Hun er selv svært aktiv og forteller gjerne om egne erfaringer.

– Som privatperson er det varierende hvor viktig sosiale medier er. Jeg leier bort gjesterommet mitt gjennom Airbnb, og min forrige gjest brukte ikke sosiale medier i det hele tatt, fordi han ikke likte følelsen av at man gjør hyggelige aktiviteter for å kunne fortelle om de på sosiale medier, og ikke for opplevelsen i seg selv. Som privatperson gjelder det nok å finne en fin balanse, sier hun.

Billig markedsføring
Sosiale medier blir stadig viktigere for organisasjoner og bedrifter som ønsker markedsføring. For Moen og de andre i juryen er særlig kommunikasjon med kunder viktig når de har vurdert årets vinner. I kategorien årets Facebookprofil kan alle nomineres, men juryen har i år valgt å premiere organisasjoner eller bedrifter. Christian Kamhaug i juryen forklarer hva som må til for å imponere jurymedlemmene:

– Mange flotte Facebook og Twitterprofiler faller igjennom hos juryen, fordi de ikke driver dialog. Vi har sett etter Facebooksider som overrasker, og som gir oss kunder et annet bilde av dem enn hva vi er vant til. Det må ikke være missmatch mellom det de er på Facebook og det de er ellers, forklarer Kamhaug.

Kåringen går av stabelen 4-6 februar på Latter i Oslo.

TOPPBILDE: Ingvild Moen, Jurygeneral Social Media Awards

Stengt for kommentarer.