Bloggerne tar over

8. februar 2013 23:04 av Caroline M. S. Jacobsen 

Bloggerne tar over for blader, jenter i alle aldere leser blogger og henter sin inspirasjon fra bloggene. Bloggerne blir mer og mer populære.

– Jeg blogger fordi det er en måte jeg får uttrykt meg på, jeg kan være kreativ, dele inspirasjoner og tanker, sier Camilla Grønhaug som har bloggen prettytales.com.

Grønhaug blogger for det meste om mote og inspirasjoner hun får. Det er i dag mange jenter som blogger, de mest populære er rosabloggerne. Både eldre og unge jenter ser på blogger for å få mer inspirasjon. Grønhaug mener at dette kan være både positivt og negativt.

– Jeg tror at blogging påvirker jenter i stor grad både på en positiv måte og på en negativ måte, sier Grønhaug.

Det er mange bloggere som skriver om hverdagen sin, mote og trening. Blogger har blitt nesten like populære som de kjente motebladene. Noen av de mest kjente rosabloggerne kan tjene opp til 100. 000 kroner i måneden. De skriver bare om det de vil leserne skal vite, de unge jentene ser opp til bloggene.

Bilde fra Camilla Grønhaugs blogg.

– Jeg mener jo at de som velger å lese blogger må ta ting med en klype salt, gjennom blogging så eksponerer man jo en liten del av livet sitt, og det er sannsynligvis et glansbilde av det, sier Grønhaug.

De fleste bloggerne har startet på det kjente nettstedet blogg.no, etter hvert som bloggene blir kjente er det noen som lager blogger uten blogg.no.

– Bloggingen tror jeg har blitt så populært fordi det er mange som tror det er en enkel måte å tjene penger og oppnå en status i sosiale medier.

Noen bloggere får også inspirasjoner fra andre blogger. I løpet av forrige uke var flere av de kjente bloggerne i København, på copenhagen fashion week. Da blir det lagt ut outfit bilder i alle fasonger og farger.Grønhaug får også en del inspirasjoner fra andre bloggere, hun får også inspirasjoner fra bøker og personer som Olsen twins og Rachel Zoe.

Inspirasjon fra blogger og gatemote
Christine Øyen Nielsen leser blogger daglig. Hun bor i Herning i Danmark, men leser fortsatt norske blogger. Bloggene påvirker henne daglig i hvordan hun skal kle seg. Det er ikke bare blogger som inspirerer Nielsen, men også gatemote. Det er blogger som fokuserer mye på gatemoten og det er en god inspirasjonskilde for både bloggere og ikke bloggere.

– Jeg leser blogger daglig, det vil si blogger som Kenza, cathinthecity og Nettenesta, sier Nielsen.

Bloggere poster ofte outfits bilder, dette kan man vel si er en av grunnene til at blogger har blitt så populære.

– Jeg tror de fleste jenter leser blogger for å finne inspirasjon, når det kommer til mote. Jeg blir veldig inspirert av blogger og bloggene er med på å styre mitt syn på motebilde.

Stengt for kommentarer.