Internetthandel høyere enn før

2. februar 2013 14:13 av Annika H. Jansen 

Det siste året har flere kvinner begynt å kjøpe skjønnhets- og velværeprodukter via Internett. Det er ofte halvdelen så billig som i butikk.

– På noen av våre produkter kan vi være 80 prosent billigere enn i butikk, forteller Ole Vinje, konsernsjef for blush.no i en pressemelding.

Grunnen til at internetthandelen i høyere grad er billigere enn i butikkene skyldes at internettbutikker ikke har samme omkostningene som fysiske butikker. Nettbutikkene har blant annet ikke høye strømregninger, og det er mindre pris for lokalene ettersom produktene er det eneste som oppbevares i lokalene i lengden.

– Stadige flere ser at det er penger å spare på netthandel.

I 2012 brukte nordmenn 1.5 milliarder kroner på internetthandel. Og nettsiden www.blush.no for skjønnhets- og velværeprodukter hadde en økning fra 2011 på hele 365 prosent.

Finner ikke produktene i butikk
Linda Carlsen forteller at ikke alt som kjøpes på nett finnes i butikker i Norge. Utilgjengelighet og lavere priser er grunner til hun noen ganger handler via internett.

– Jeg pleier ikke alltid kjøpe over nettet, fordi jeg liker å prøve det jeg kjøper hvis det er mulighet for det. Men noen produkter, særlig de jeg kjøper fra e-bay finnes ikke i Norge.

Selv om netthandel ofte er billigere, og har større utvalg, vil Carlsen heller betale noe dyrere priser dersom det er mulighet for å prøve produktene.

– De produktene jeg har kjøpt via internett, er produkter jeg selv ofte har fått prøvd ut. Noen ganger derimot, hvis nettsidene har gode tilbud i tillegg til allerede lave priser, så hender det at jeg kjøper noe uten å ha prøvd det på et tidligere tidspunkt, avslutter Carlsen.

Toppbildet: Annika Jansen

Stengt for kommentarer.