Nordmenn anskaffer seg flere visa-kort

31. januar 2013 23:05 av Karoline Hernar 

Kontantene er byttet ut med betalingskort og nordmenn anskaffet seg i 2012 flere Visa-kort enn før.

Kontantene er byttet ut med betalingskort og nordmenn anskaffet seg i 2012 flere Visa-kort enn aldri før.

I Norge blir Visa-kort brukt til betaling nærmest tre ganger så mye som de ellers i Europa. Kun Island benytter kortene mer enn oss.

- Vi er svært fornøyd med at nordmenn foretrekker å bruke Visa til sine daglige transaksjoner. Tallene peker mot en fortsatt oppadgående trend, og vi forventer at innføringen av nye innovative tjenester som kontaktløs- og mobilbetaling ytterligere vil øke norske kortholderes interesse for Visa som foretrukken betalingsmåte, sier Visas Country Manager i Norge, Wilhelm Wisbech i en pressemelding.

Lettere å betale med kort

- Jeg bruker visa-kortet så ofte det lar seg gjøre. Jeg liker ikke å ha med meg kontanter, sier Anders Døsen (23).

23-åringen har nylig flyttet til England og er en av mange nordmenn som snart går rundt med to visa-kort i lommeboken.
- Det er ganske mye mer praktisk å kunne drar kortet, slik at man har oversikt over hvor mye penger man har og hvor mye man har brukt, sier Døsen.

- Det er jo mye mer praktisk. Å ta ut penger når du er i banken for å handle blir jo et ekstra ledd i prosessen.

Visa går et steg videre

I 2013 lanserer Visa den digitale lommeboken, V.me by Visa. Denne lommeboken skal gjøre det lettere for kundene å ha alt samlet på et sted. De lar da forbrukerne fullføre online transaksjoner med kun et klikk når de er logget inn på sine smarttelefoner, nettbrett og laptoper. Disse digitale lommebøkene skal først lanseres i Storbritannia, Frankrike og Spania.

- Det virker jo veldig praktisk, men om man mister telefonen så er det jo litt vrient å skulle ringe inn for å stenge det ned da, sier Døsen. Han får trolig selv testet ut dette i løpet av året når det skal lanseres i England.

Stengt for kommentarer.