Selvstendige tømrere er en truende rase

1. februar 2013 22:20 av Caroline M. S. Jacobsen 

Det er stor konkurranse om jobbene for selvstendige tømrere. Det er noe Thor Ø. Jacobsen (51) og Eivind Strøm (47) erfarer på en daglig basis. Det er nå konkurranse om å få lønnsomme jobber.

– Det verste er ikke å få arbeid, men å tjene penger, sier Jacobsen.

Det å være en selvstendig tømrer i dagens samfunn kan være vanskelig, det er ikke alltid like lett å få gode oppdrag som tar tid og betaler godt. Jacobsen jobbet flere år som ansatt, men i 1999 bestemte han seg for å begynne for seg selv, i 2003 møtte han Strøm. De har siden 2003 jobbet sammen som selvstendige, selv om de har hvert sitt firma jobber de sammen om forskjellige oppdragene.

Det er vanskelig å finne arbeid
De siste årene har det kommet flere og flere utenlandske ufaglærte bygningsarbeidere som gjør at det blir vanskeligere å finne arbeid for selvstendige som Strøm og Jacobsen. Jobber man selvstendig og har sitt eget firma, har det mye å si at du klarer å tjene nok penger til å dekke det nødvendige.

– For tiden så er ikke timelønnen så veldig god, på denne jobben får vi 440 kr i timen. Det blir ikke så veldig mye når man jobber en vanlig arbeidsuke, sier Jacobsen.

Når små bedrifter har flere mindre jobber blir det ofte mye kjøring og dødtid. Dette er en kostnad bedriftene selv må ta. Da hjelper det heller ikke at det ofte er mye trafikk og kø i arbeidstiden.

Hvordan få oppdrag
– Vi blir kjent med folk via felles bekjente. Vi får kunder fordi det er andre som anbefaler oss, det er derfor det er viktig og alltid gjøre en god jobb, sier Strøm.

Det er viktig å ha et godt nettverk når man jobber som selvstendig, kontakter og andre kunder er med på å gjøre dem kjent rundt omkring. Jacobsen og Strøm finner de fleste kundene sine gjennom tidligere kunder eller anbefalinger.

– Det er ikke alltid like lett å jobbe med kundene. De fleste kundene er hyggelige og setter pris på godt fagarbeid, sier Jacobsen

Befaring er en viktig ting
Befaring innebærer at Jacobsen og Strøm skal dra til kunden for å se på arbeidet som skal gjøres, de skal da beregne en pris. Mye foregår på mail i dagens samfunn, men det er allikevel viktig for de små bedriftene å dra til kundene.

– Når vi er hos kunden for første gang leverer vi enten et overslag på ca. hva jobben vil koste eller en fast pris som kunden kan forholde seg til, sier Jacobsen.

De erfarer i dag at det er mange som kontakter dem og spør om pris for og finne ut om de har råd til arbeidet de ønsker. Det er viktig for Jacobsen og Strøm at de har et godt forhold med kundene.

– Når vi hører om en jobb må vi først dra på en befaring, det innebærer at vi må regne ut ca. pris på hvor mye arbeidet kommer til å koste, sier Strøm.

Stengt for kommentarer.