Skal revolusjonere norsk fotball

1. februar 2013 14:04 av Martin Vik 

En norsk oppfinnelse skal sørge for at basisferdigheter hos norske fotballspillere, skal bli like gode som ledende fotballnasjoner.

– Hadde jeg hatt dette tidligere ville jeg ikke vært i Vålerenga nå, sier Muhammed Fellah.

Footballmaster er et produkt med norske gründere, som i første omgang skal erobre Norge. Deretter skal fotballverden introduseres for den norske oppfinnelsen.

Treningsapparatet lar fotballspilleren drive trening på egenhånd. Ved å plassere ballen i en av de to åpningene på hver side, vil ballen komme ut igjen ved den andre. Dermed kan sultne unge, så vel som gamle spillere, trene på det som blir viktigere og viktigere i fotballens verden; Pasninger.

Frafall hos unge utøvere
Undersøkelser som er gjort på klubbnivå i Norge, viser at mange fotballspillere faller fra mellom 10-16 år. Det er flere årsaker til dette, salgssjef i Sport Invention AS, Tom Henriksen, peker på flere grunner til at unge slutter med fotball.

– Mangel på mestringsfølelse er selvfølgelig en viktig faktor til at mange velger å slutte med fotball. Kompetanse hos trenere er uvurderlig, med Footballmaster har treneren et ekstra verktøy i sitt treningsarbeid. Det er også perfekt i opptrening etter skade.

Prosjektet er fortsatt i startfasen, men i løpet av 2013 håper Henriksen at de vil nå ut til norske klubber. Vålerenga og Odd har allerede uttrykt sin begeistring for Footballmaster og bruker dette aktivt i sin trening. Henriksen bekrefter at flere toppklubber nå har flagget interesse, blant dem er Rosenborg og Strømsgodset.

I Norge er det omlag 3000 fotballklubber, og eierne bak oppfinnelsen har som mål å nå frem til samtlige. De har allerede følere ute i Europa, og i Spania er arbeidet godt i gang.

– Fotballklubbene har mulighet til å tjene på dette produktet. Reklameinntekter på elementene gir klubbene fortjeneste ved å selge reklameplass til sponsorer. Dette styrer klubbene selv, påpeker Henriksen.

Gode tilbakemeldinger
Tidligere toppfotballspiller og trener i Telemark fotballkrets Ole Einar Marthinsen, er godt fornøyd med Footballmaster. Han omtaler produktet som både spennende og innovativ på fotballfeltet.

– Barn og unge får ofte mer glede av fotballen ved å ha gode basisferdigheter som medtak, mottak, presise pasninger og balanse. Det vil også kunne bidra til at flere unge fortsetter med fotballen, fordi de evner å delta i spillet på en god måte når de blir eldre.

Henriksen er glad for mottakelsen Footballmaster har fått, og sier det gir inspirasjon til å fortsette arbeidet for en morsommere fotballhverdag.

– Tilbakemeldingene tyder på en stor interesse for det vi driver med, det er gøy å se at etablerte fotballspillere liker produktet vårt. Dette er kun starten, og vi jobber allerede med nye idéer som vil være nyttige for fremtidens fotballspillere.

Toppbilde: Footballmaster

Stengt for kommentarer.