Swedish House Mafia sammen for siste gang

24. januar 2013 22:46 av Annika H. Jansen 

DJ-trioen Swedish House Mafia (SHM) hadde konsert i Norge, og har erklært turneen som deres siste. Fansen mener det var en verdig avslutning.

– De hadde et stort lysshow for å live opp konserten. Lysshowet er virkelig det som skaper opplevelsen, forteller SHM-fan Thomas Bugge.

Bugge har lenge vært tilhenger av sjangeren house, og har følget SHM nesten fra starten av, da deres første album, leave the world behind, ble utgitt. Selv om dette var hans første SHM-konsert vet han at konserter basert på housemusikk ofte bare er playback.

– For at lysshowet skal passe til låtene som blir spilt, er de veldig ofte nødt til å ha konsert på playback. Dette er for at lysteknikerne skal vite når pulserende lys kan brukes, eller lys som dunker i takt med beaten.

Selv om konserten er mye playback synes ikke Bugge dette gjør noe. Han mener at så lenge du er blant mengden med folk, og ikke i VIP-båsen, så skaper det bra stemning. Alle hopper og danser, og lysshowet som er i takt med låtene gjør konserten verdt å oppleve.

Bugge mener at housesjangeren er mest for ungdom mellom 15 til rett over 20 år. Han skjønner hvorfor musikkritiker Morten Ståle Nilsen ikke var særlig begeistret for konserten.

– Housesjangeren er festmusikk. Og ut fra anmeldelsen Nilsen skrev virket det som han hadde sett for seg hvordan ting ville bli før han var på konserten. Musikken passer best for ungdom som er glad i fest, mener Bugge.

Nilsen skriver i sin Nilsens anmeldelse på VG sine nettsider om konserten ‹‹ansett som tre stureplan-slimåler i en bøtte snørr av housmusikkpurister og andre ‹‹undergrunns››-angstbitere››.

Siste verdensturné sammen
DJ-trioen skrev på nettsiden deres 24. juni ‹‹I dag vil vi dele med dere at dette blir den siste turneen. (…) Vi kom, vi ravet, vi elsket››. Både Bugge og Renate Sandal sier at de markerte dette på konserten.>

SHM sa noe om at dette var deres siste turné, tror jeg. Det var vanskelig å høre hva de sa gjennom all støyen, men de spilte en sang for å markere at dette var slutten, forteller Sandal.

Remiksen av Coldplays ‹‹Every teardrop is a waterfall›› var sangen som ble spilt for å markere den siste turneen. DJ-trioen tok også frem norske flagg og oppfordret publikum til å sette seg på huk. Deretter skulle alle hoppe opp igjen samtidig.

På grunn av det voldsomme lysshowet ble dette en utrolig bra avslutningsturné. Konserten ville ikke vært den samme uten lysshowet, avslutter Sandal.

De fleste konsertene er nå utsolgt, men det er fortsatt billetter igjen til noen av konsertene, som for øvrig spilles utenfor Norge.

Toppbildet: Wikimedia commons (foto: Gianluca199063)

Stengt for kommentarer.