Statistikk svartmaler tiggere

24. januar 2013 19:58 av Siri Wold 

De sitter ute i all slags vær. De har blitt urinert på og møter kritiske blikk fra byens heldigstilte. Er trøndere hjerteløse mot tiggere?

Mange velger å overse byens mange tiggere. Enkelte er uhøflige og stygge mot dem, mens andre ikke ser noe galt i å gi dem noen slanter.

-Det er litt skremmende med alle historiene om aggressiv tigging. Jeg går bare forbi når jeg ser noen som sitter med pappkopp, forteller Marie Lund.

Greit med norske tiggere?
Det finnes mange definisjoner på tigging, og mange velger å støtte gatemusikanter og selgere fremfor dem som bare sitter der.
-Jeg synes det er bedre å gi noen kroner til dem som selger for eksempel Sorgenfri. Det er nok mye kriminalitet blant de utenlandske tiggerne, tror Peter Theodorsen.

Politiet la nylig frem en statistikk som viste at rumenere står bak over halvparten av lommetyveriene i Sør-Trøndelag. Selv om det ikke finnes en klar sammenheng mellom tigging og kriminalitet, er dette en statistikk som er med på å stemple tiggere som kriminelle, da mange av disse er rumenere.

Nordmenn er også banditter
Svanaug Ligaard er en av dem som gir noen kroner til tiggerne hun møter når hun er i byen.
-Jeg tror ikke rumenere eller andre utenlandske er mer kriminelle enn nordmenn. Vi har masse eksempler på at nordmenn er banditter også.
Det er synd at de skal bli behandlet med en slik uverdighet, synes hun.
-Så lenge de ikke plager folk skulle det ikke være nødvendig å la seg irritere av dem. La dem få være i fred, ber Ligaard.

Stengt for kommentarer.