Treningsklar i januar

24. januar 2013 19:38 av Marthe Evensen 

Det holder ikke bare å melde seg inn, man må gjøre en innsats og være motivert for å fortsette. Det er her mange trenger hjelp. 

– Det handler om å komme seg opp av sofaen først og fremst, ikke vinne et maratonløp eller å være sterkest på gymmen, sier kostholdsveileder og Coach Julia Rafoss.

– Januar er en ny start og da benytter mange sjansen til å komme i gang en gang for alle. Mye mat og usunnheter i julen skal gjøres godt igjen og mange tenker at de skal bli sunnere enn noen gang.

Motivasjon er viktig for å opprettholde treningen og innsatsen du gjør.

– Finn en type trening du liker, og få deg en personligtrener som kan pushe deg minst en gang i uken. Da får du mer motivasjon når du skal trene på egenhånd i tillegg, sier Rafoss.

– Fremgang er bra, å se at du forbedrer deg og gjør det bede enn hva du har gjort før. Det å slå ditt eget beste er et godt råd.

Mat er viktig

– Hvis man ikke spiser nok kan det selvsagt gå utover energien til treningen. Og uten mat og drikke får du ingenting ut av treningsinnsatsen.

– Jeg tror når man først blir motivert til å trene og være sunn, så kommer kostholdet seg også. Litt sunne endringer  dukker som regel opp ganske tidlig, men det kan være lurt å ta små steg mot et sunnere kosthold, og ikke skifte det på dagen.

– Det er viktig å sette realistiske mål, man skal trossalt holde ut med endringene over tid, og overdriver man er lett for å sprekke, legger Rafoss til.

Janne Evensen (31) var mer motivert til å starte treningen etter julen, men grunnen var ikke fordi hun hadde spist for mye julemat.

– Det som motiverer meg til å trene er bikinisesongen. Nå har jeg et halvt år på meg til å komme i form, smiler hun.

Kostholdet er helt vanlig, og godteri er lov i helgene.

– Jeg spiser ikke junk Food, men jeg over analyserer heller ikke hva jeg spiser. Jeg får i meg både frukt og grønnsaker, og så lenge det er relativt sunt er jeg fornøyd.

– Det som motiverer og får meg i gang er at jeg tenker at trening er bra for helsen, og det gir meg mye energi. Jeg har ingen forbilder eller noen jeg sammenlikner meg selv med,  men jeg får mer lyst til å fortsette når jeg ser resultater. Det er alltid gøy, sier Evensen.

Stengt for kommentarer.