Spenstig søkemotor

22. januar 2013 17:01 av Sigurd Schanke 

I forrige uke viste Facebook fram søkefunksjonen Graph Search. Søket skal gjøre det mye enklere å søke fram den informasjonen du leter etter.

Ekle søk
Selv om søket skal gjøre det enklere å finne informasjon, så kan det være uheldige ting som kommer fram i søket. Du kan for eksempel søke på grove og seksuelle uttrykk, og få opp en rekke mennesker som i følge Graph Search gjør dette.

Pål Joakim Olsen, redaktør i Dinside.no, mener at folk må ta ansvar for det de liker og poster på Facebook.

Olsen mener at folk blir mer oppmerksomme på hvem som får se hva de poster på Facebook.

– Facebook gir deg gode muligheter til å avgrense hvem som får se innholdet på tidslinjen din. Problemet er at få tar seg tid til å ta kontroll over det, sier Olsen.

Graph Search er i øyeblikket i en testfase. Tjenesten vil fortsette å vokse og bli bedre når den blir brukt, forklarte Mark Zuckerberg under pressekonferansen.

Personvern
Mark Zuckerberg understrekte gjentatte ganger at søketjenesten vil ta hensyn til ditt personvern. Så informasjon du har valgt å dele kun med venner, skal ikke komme opp i søkeresultatene, med mindre du er venn med dem.

– Jeg syns produktet vi har vist fram i dag er noe helt annerledes en alt annet der ute, og vi er virkelig stolte av det vi har bygget, fortalte Zuckerberg under pressekonferansen forrige uke.

Stengt for kommentarer.