App øker deling av nakenbilder

21. januar 2013 14:55 av Sigurd Schanke 

I en rapport fra Medietilsynet har 10.000 barn mellom 13 og 16 år delt nakenbilder av seg selv via mobil eller internett.

Mobilappen Snapchat har blitt en hit over hele verden den siste tiden. Appen går ut på å sende bilde og tekst til hverandre, der bildet kun er synlig i noen sekunder.
Leder i Slettmeg.no, Hans Marius Tessem, mener at appen kan brukes på flere måter, men at det er en liten tvil hva som er hovedtanken bak appen.
– Vi oppfordrer folk til å tenke seg om to ganger før de sender et lettkledt bilde av seg selv til andre. Ved bruk av sosiale medier burde man spørre seg selv om hva konsekvensen kan bli om bildet blir misbrukt, er Tessem råd.

Fanget i nettet
SnapChat har en slettefunksjon, slikt at bilde skal bli slettet. Det gir imidlertid ingen garanti at bildene har blitt slettet.
– Med en gang du deler noe på nett, så er det på nettet for alltid. Det er mange måter å hente fram bildene igjen. Andre apper kan gjøre jobben for deg. På iPhone er det en trykkekombinasjon slik at du kan ta en skjermdump, sier Tessem.
Stipendiat i mediepsykologi Thomas Wold fra NTNU er enig med leder i Slettmeg.no.
– Det er viktig å tenke to ganger over det de sender, og at de kan stå for innholdet, sier Wold.

Stengt for kommentarer.