Suksessoppskrift med litt for mye kjærlighet

20. september 2012 9:47 av Line Stensland Haglund 


Foto: UNIVERSAL MUSIC

The Killers åpner i kjent stil i deres nye album, Battle Born. Det låter av fengende rock fra første tone.

Det er fire år siden forrige plate fra Las Vegas- bandet kom ut. Forventningene har vært store til det populære rockebandet før utgivelsen av Battle Born. I løpet av albumets første sanger er det enkelt å få assosiasjoner til en blanding av Coldplay og U2´s kjente melodier. Men med singelen «Runaways» har de allerede bevist at de er like flink som Chris Martin og Bono til å produsere hits. The Killers er et band det er lett å bli glad i.

Det er noe med vokalist Brandon Flowers stemme som gjør den mest klissete teksten til å føles rocka. For det er mange sanger om tapt kjærlighet, og på spor seks og syv kan man begynne å bli litt lei og tematikken føles forutsigbar. Derimot så tar Batlle Born en vending på spor åtte, i sangen «The Rising Tide».  Den dystre teksten, innpakket i en gladsang, gir albumet en ny giv, og det fortsetter videre med rolige «Heart of a girl», en sang om samtaler mellom far og datter.

Gjennomgående temaer er kjærlighet, hvordan det er å være ung og kjlisjeer om å tørre å stå opp for den man er. The Killers nye plate har mange høydepunkter hvor gutta har klart å kombinere tempofylte låter med  sanger preget av et lavere tempo, på en behagelig måte. Flowers store stemmespekter og gitarsoloer imponerer.

Man kommer ikke unna at bandet ikke blir enig med seg selv i hvilken sjanger de skal holde seg til. I deres første hit, «Mr Brightside» fra 2003 bar gutta sminke rundt øynene, mens de i musikkvidoen «Runaways» fra 2012 like gjerne kunne vært medlemmer av Westlife. På veien har de prøvd seg i kantene av flere sjangere, noe som også gjenspeiles i både tekst og melodi på deres nye album. Antakelig vil de klare å nå fram til et enda videre publikum nå, samtidig som gamle fans kan bli skuffet. Selv om mye kan høres likt ut, ser det ut til at bandet har funnet en suksessoppskrift på det de gjør. Anmelderen kommer til å fortsette å sette på The Killers, også Battle Born.

Artist: The Killers
Album: Battle Born
Sjanger: Rock, pop
Antall spor: 12 (15 på delux- versjonen)

Stengt for kommentarer.