Stedet hvor fjortissene regjerer

19. september 2012 21:19 av Amalie Gulbrandsen 

Tina & Bettina bringer oss tilbake i tid, hvor popularitet, sex og utseende er alt som betyr noe.

Foto: TAPPELUFT PICTURES

Foto: TAPPELUFT PICTURES

Odd- Magnus Williamson og Henrik Thodesen beviser atter en gang at ingen er bedre fjortisser enn dem. Vi møter jentene i et utspekulert miljø på Oslos beste vestkant, hvor Tina & Bettina er de mest populære jentene. All kontroll over skolen ligger i deres hender og nytelsen over denne makten er stor.

Det store dramaet utarter seg når skolen får en ny elev, nemlig baben Synnøve Risnes (Triana Iglesias). Konkurransen over guttenes oppmerksomhet blir fort alvorlig og skittent spill blir tatt i bruk. Innlevelsen er stor og fjortisskrangling når et helt nytt nivå.

Rollefiguren Sigrund Munthe Foss, spilt av Else Koss Furuseth, briljerer også i denne filmen. Hennes karakter skaper mye latter, men også en liten tankevekker om hvor vanskelig det er å ikke bli akseptert av andre.

Filmen overrasker med flere egenkomponerte musikkinnslag og den glimrer også til med de gamle klassikerne fra Torsdag kveld fra Nydalen – ulven fingrer ikke, den poter! Alt i alt sitter latteren løst gjennom hele filmen, mye grunnet de overfladiske kommentarene til smestadjentene.

Williamson og Thodesen har helt klart skapt to karakterer som nordmenn hater å elske og de har klart å skape fest på Smestad vest. Går du ut av kinosalen med høyere IQ? Neppe. Heller et smil om munnen og et stort takk for at ungdomstiden er over.

Terningkast 5

Stengt for kommentarer.