Filmanmeldelse: Kon-Tiki

18. september 2012 20:30 av Kristine Sletten 

Regi: Joachim Rønning og Espen Sandberg

Medvirkende: Pål Sverre Hagen, Odd-Magnus Williamson, Tobias Santelmann, Anders Baasmo Christiansen, Jacob Oftebro og Gustav Skarsgård

Sjanger: Drama

Filmen tar for seg Thor Heyerdals ekspedisjon over Stillehavet for å bekrefte sin teori om folkevandring fra Sør-Amerika til Polynesia. Han skulle bygge en balsaflåte og seile over Stillehavet slik de gjorde for 1500 år siden. Ekspedisjonen tok 101 dager og seks mann deltok på reisen.

Thor Heyerdahl spilles av Pål Sverre Hagen, som utfyller rollen sin godt. Han har alltid tro og trekker mannskapet opp, når de er nede. Hans dårlige engelskkunnskaper bidrar til å skape et litt pinlig og humoristisk preg. Filmen skildrer hvordan verden så ut på den tiden, og i starten blir det vekslet mellom svart/hvit-filming, og moderne kameraer.

Flere ganger ble det filmet med nærbilder på de seks mennene om bord. Dette for å forsterke følelsene. Vi så nærmere på glede, fortvilelse, redsel, frykt og sorg, gjennom hele filmen. Dette bidro til at filmen ble mer realistisk. I tillegg var det også flere tilfeller med filming i fugleperspektiv, for å understreke hvor langt flåten befant seg fra fastlandet. Filmen har også en god del humoristiske scener som virket naturlige og ikke for iscenesatte.

Alt i alt er filmen godt laget og illustrerer hvordan reisen med Kon Tiki var. Vi får virkelig kjenne på alle mulige følelser, og stoltheten av å være norsk. Musikken i filmen bidrar også til å skape en stemning som passer de ulike scenene godt. Spenningsmusikk som bygger seg opp og eventyrlig musikk som forholder seg rolig.

Terningkast: 5

Stengt for kommentarer.