Magi og fyrverkeri

18. september 2012 12:38 av Kristin Breivik 

Coldplay var sparte ikke på overraskelsene under deres konsert i Leipzig fredag.

PAPIRREGN: I flere forskjellige farger ble publikum overøst med papirfigurer.

Hele 40 000 mennesker var samlet i Red Bull Arena på Coldplays Mylo Xyloto-turne. Ved inngangen fikk man utdelt armbånd i varierende farger og like før starten stod det over fire runde skjermer ”Ta armbåndene på, de er til showet”.

Salen ble mørk, men lyste straks opp igjen av 40 000 blinkende armbånd som en himmel full av stjerner. Stormende ut på scenen kommer vokalist Chris Martin, gitarist Jonny Buckland, trommeslager Will Champion og bassist Guy Berryman. De starter showet med første sang på nyplaten, ”Hurts Like Heaven” og alle synger med.

Magisk

STEMNING: Her skimtes noen av lysarmbåndene mens Chris Martin synger og spiller ”The Scientist” på piano.

Hele konserten er nesten ubeskrivelig og uttrykket ”du måtte ha vært der” passer godt inn, noe som må ha vært målet med konserten fra begynnelsen av.

Fyrverkeri, blinkende armbånd, lysballonger, svevende baller og regnende papirfigurer kunne publikum fryde seg over mens Coldplay fremførte nydelig og variert musikk fra deres platerepertoar, og publikum sang med hele veien.

”The Scientist” berørte hele salen. Regnet dalte ned under ”Speed of Sound” og Chris Martin svarte med å synge ”Singing in the Rain”, noe som førte til at det opphørte kort tid etterpå.

Avslutningsvis kommer hiten ”Every Teardrop is a Waterfall” og showet blir fullbyrdet på en verdig måte med lysfest og en mengde fyrverkeri. Fansen står lenge igjen og nynner på ”Viva la Vida” før lysene kommer på og man skjønner at festen dessverre er slutt.

En fantastisk konsertopplevelse.

Terningkast

Stengt for kommentarer.