Vanskelig debutsesong

17. september 2012 0:04 av Martin Arntzen 

Lokaloppgjør mot Vålerenga i cupen, en sesong mot alle forventninger og mystisk sykdom. Det har vært et år full av forskjellige erfaringer for Severin Torp Brørby i Skeid

–      For å si det kort, vi ble tippet som favoritter til opprykk sammen med Kristiansund. De trenger 1. poeng for å sikre opprykk, mens vi ligger under nedrykksstreken, sier angrepsspilleren Severin Torp Brørby(20) da han blir bedt om å beskrive sin første sesong i 2.divisjon. Det er tydelig at noe har gått galt. Nå gjenstår det 5 kamper igjen av sesongen, og alt annet en overlevelse vil bli sett på som en skandale i en gammel storhet som Skeid.

–      Nå gjenstår 5 cupfinaler. Vi må spille for livet i hver kamp for å unngå å være avhengige av andre lag, forteller han. Ingenting tilsier at det skal bli en lett innspurt for talentfabrikken. Først ut er kampen mot serieleder Kristiansund, mens laget også må avslutte sesongen med tøff bortekamp mot et sterkt Byåsen-lag om en drøy måned.

Brørbys høydepunkt denne sesongen var da Skeid tok imot byrival Vålerenga på Bislett og han møtte Bojan Zajic, Mohammed Fellah og tidligere lagkamerat Kamer Qaka til midtbaneduell.

– Det var gøy å få starte den kampen, selv om det var en klar divisjonsforskjell, sier spilleren med bakgrunn i både Lyn, Hønefoss og lokalklubben Brandbu.

Ute på ubestemt tid

Det er vanskelige dager for Brørby. Alt tyder på at han må følge innspurten fra tribunen i stedet for å komme med sine offensive bidrag på banen. Han har nemlig fått et tilbakefall han forstår irriterende lite av.

–      Nylig merket jeg at jeg ble fort sliten, så jeg dro til legen for diverse tester. De har foreløpig ikke funnet ut hva det er, så for øyeblikket er jeg ute på ubestemt tid, sier han bittert.

Etter en imponerende pre-season ble Brørby skadet, men klarte å kjempe seg inn i startoppstillingen igjen. Teknikkeren fra Hadeland har vært på banen i 16 av 20 kamper, og scoret to mål. Han synes dog at ting kunne vært bedre.

–      Jeg har blitt brukt som spiss, og en spiss dømmes etter målene han scorer, noe jeg har gjort for lite av. Bortsett fra det er jeg fornøyd hvordan det har gått.

Sikter høyt

Skeid er en klubb med gode tradisjoner og et rykte for å utvikle store talenter. Sist landskamp mot Slovenia var det to Skeid-produkter som startet for Norge: Daniel Braaten og Hannover-spiss Moa, noe som gir Brørby store håp for fremtiden.

– Målet er Tippeligaspill og landslagsspill.  Når jeg ser hva andre spillere fra denne klubben har oppnådd, innser jeg at jeg sitter på en stor mulighet, forteller han.

Stengt for kommentarer.