Livet som musiker

16. september 2012 23:36 av Camilla Westad 

Vegard Iversen jobber til daglig som miljøarbeider på barne og ungdomsinstitusjon. Men på kveldene og i helgene jobber har som musiker.

– Det er en veldig givende jobb som miljøarbeider og som er lett å kombinere med å være en omreisende musiker.

Iversen skriver låtene sine selv, synger og spiller gitar. Hver dag innholder en eller annen form for musikk. Da er det alt fra sangtrening i bilen, øving på et instrument eller innspilling i studio. Han forteller at det var et punkband som het Dogpile i nabolaget som inspirerte han til å starte med musikken.

– Jeg hørte musikk fra en høy gitar, masse energi og fengende melodier. Samtidig som jeg ble mer kjent med punk, ble jeg introdusert for musikken til Hellbillies, som også er veldig gitarbasert musikk. Så i den tiden slukte jeg vel så å si alt jeg kom over.

Videre forteller han at han ikke er så glad i å skrive kjærlighetsanger. Men han har skrevet en sang til kjæresten hans, men innrømmer at han aldri har vært noen stor sjarmør på scenen. Men på spørsmålet om han har skrevet noen kleine kjærlighetssorg sanger, er det lite å få ut av ham.

– Har der vært noen sånne tragiske break-up ballader, ja. La oss ikke snakke noe mer om det, sier han mens han smiler lurt.

Paul Mccartney og Dave Grohl  er de Vegard ser mest opp til. Gode låtskrivere, musikere og ikke minst entertainere. Og det Vegard er mest fasinert over med disse artistene er hvordan de klarer å få publikum i sin hule hånd mens de tar de gjennom flere timer med musikk og historie.

–  Jeg var på Paul Mccartney konsert i Hyde park i 2010. Det var noen venner og jeg som ikke skjønte at vi hadde endt opp på en konsert før det var omkring 8000 mennesker bak oss. Og bandet til Mccartney spilte utrolig bra den kvelden.

Iversen var også medlem av bandet Gjengangerne i en periode og fikk varme opp for Valentourettes, blant annet på Rockefeller.

– Det var en utrolig lærerikt periode. Heldigvis hadde jeg stødige og erfarende spillekamerater i Gjengangerne. I sommer mistet dessverre bassisten fra bandet, Håkon Håkonsen. Det var utrolig trist å måtte dra i begravelsen til en kamerat. Men tenker ofte tilbake med de gode minnene med han vi hadde i bandet.

I 2011 kom Iversen ut med platen Hammock, som kan få kjøpt på diverse plate butikker og nettbutikker. Og nå om dagen driver han å spiller inn en del nytt materiale og holder også på med å spille med Liv Kreken rundt i nærmiljøet.

Stengt for kommentarer.