Politiet demonstrerer

25. mars 2009 11:59 av Una Oksavik Oltedal 

Oslo er ikke stedet å begå kriminelle handlinger i dag. Politi fra hele landet samles nå i hovedstaden for stordemontrasjon

OSLO: Stor frustrasjon internt har vært føljetongen i politiet lenge. Lite politikraft sammenlignet med hva som trengs for å gjøre jobben som kreves, har de nå fått nok av. Det kreves større økonomiske bevilgninger til politiet i fremtiden dersom de skal kunne gjøre jobben slik de skal og ønsker.

- Særlig kvelder og helger er det hard prioritering av utrykninger, sier Anja Forbord, organisasjonssekretær og nestleder i Politiforbundet Sør-Trøndelag.

- Folk forstår ikke hvorfor politiet ikke prioriterer for eksempel innbrudd.

Dette er langt fra et lokalt problem for Sør-Trøndelag.

Svekket tillit
Situasjonen er den samme i resten av landet, og i følge Anja Forbord har både publikum og politiet fått evig nok av den svekkede tilliten til lovens lange arm.

Helge Hovin er politioverbetjent i Trondheim. Han kan fortelle at politiet har fått med seg Sykepleierforbundet på demontrasjonen. Målet er at sentrale politikere vender oppmerksomheten mot det som skjer i hovedstaden i dag.

Demonstrasjonsprogram
Demonstrasjonen starter på Youngstorget klokka 11.45. Politibandet Blues in a cop spiller, før det blir marsj til Stortinget fra 12.40-13.00.

Arne Johannesen, leder i Politiforbundet, er en av fire som skal holde appell utenfor Stortinget.

Helge Hovin sier at de regner med å være ferdige med demontrasjonen omtrent klokka 14. Da reiser samtlige politifolk tilbake til den utfordrende hverdagen i politidistriktene.

Stengt for kommentarer.