Forestilling i ekte sirkusånd

9. september 2012 17:23 av Mariann Høgli Grøtte 

Det var høyt under taket da nysirkusgruppen Sirkussmulene feiret 10-årsjubileum i Torshov Park.


Forestillingen «SOS – En flykabaret» fant sted lørdag 8. september i forbindelse med sirkusfestivalen Sirkuslandsbyen, som blir arrangert hvert år av Sirkus Xanti. Publikum ble tatt med på et eventyr der flyverter, flyvertinner, aper og fisker gjorde sirkuskunster både på gulvet og under taket. Sirkussmulene har 38 medlemmer i aldersgruppen 6-18 år. De holder til på Oslo Teatersenter på TRAFO på Tøyen.

Sirkuslandsbyen byr på et variert program der både profesjonelle utøvere og barnegrupper opptrer. Her svinger flyvertinnene seg under forestillingen "SOS - en flykabaret".

– Jeg synes det var veldig gøy å opptre. Jeg var en flydirigent og en fisk, forteller Jenny Lindberg (10).
Hun har vært med i sirkusgruppen i ett år. Medlemmene lærer blant annet luftakrobatikk, å gå på line og sjonglere. De viser frem sirkuskunstene sine under forestillinger to ganger i året.
– Venninnen min var med, og jeg syntes det hørtes morsomt ut. Derfor begynte jeg også. Vi trener én gang i uken, og jeg synes trenerne er veldig flinke. Jeg synes at det morsomste vi gjør er å turne oppe i lufta, avslutter Lindberg.
Store forbedringer
Pappa Tony Jonsen er fornøyd med tilbudet for barna.
– Vi ser store forbedringer fra forrige forestilling i mai. Vi gleder oss til å se den neste forestillingen, som er i desember.
Forestillingen er den eneste amatørforestillingen Sirkus Xanti arrangerer i Sirkuslandsbyen. I tillegg til å produsere Sirkuslandsbyen, arrangerer ledelsen også undervisningsseminarer, workshops og lignende. De arbeider for etableringen av et senter for sirkus som scenekunst.

Les mer her.

Stengt for kommentarer.