Flere storklubber til Lerkendal

5. juni 2012 10:59 av Jonas Bäcklund 

Selv om det ikke har vært de største oppturene i europeisk sammenheng for Rosenborg BK, kommer nå noen av europas beste juniorlag til Trondheim.


Det er i sammenheng med NextGen-series at Rosenborg sitt ungdomslag skal ut til dyst mot toppen av europeisk fotball. Turnerningen er laget for at juniorlag over hele europa skal få kamptrening. Til Trondheim skal trønderne prøve å beseire både Borrusia Dortmund, Liverpool, og fjorårets turneringsvinner, Inter.
- Vi er veldig godt fornøyde med motstanderne, sier utviklingsleder i Rosenborg Ballklubb, Tore Grønning, til rbk.no.

Som fjorårets vinner så blir ikke Inter en spesiell enkel nøtt å knekke. I tillegg er det ingen hemmelighet at Liverpool kommer til å dra mange folk, da de er laget i Norge som har flest supportere. Da de møtte Molde i fjorårets utgave av turneringen var det 5000 tilskuere på stadion. Siste motstander er Borrusia Dortmund, som er førstegangsdeltager i NextGen-series i år, blir heller ingen enkel sak. De tyske serie- og cupmestere denne sessongen har satset veldig på ungdomsakademiet de siste årene.

Selv om det er mye gode lag i turneringen, så har Rosenborg fortsatt en fair sjanse på å ta seg videre. I fjor ble Trondheimsklubben nummer tre i sin gruppe, men tok blant annet en imponerende seier over finalelaget Ajax, 2-0. Molde på sin side tapte begge kampene mot Liverpool. 0-4 i Molde og 3-0 i Liverpool.

Her er alle grupper og lag som skal delta i årets NextGen-series:

Group One – FC Barcelona, Tottenham Hotspur, Olympiacos, Vfl Wolfsburg.
Group Two – Manchester City FC, Juventus Football Club, Paris Saint-Germain, Fenerbahce.
Group Three – Chelsea FC, AFC Ajax, CSKA Moscow, Molde FK.
Group Four – Arsenal FC, Athletico Bilbao, Olympique de Marseille, RSC Anderlecht.
Group Five – Liverpool FC, Borussia Dortmund, Internazionale, Rosenborg BK.
Group Six – Sporting Clube de Portugal, Celtic FC, Aston Villa FC, PSV Eindhoven

Kilde: http://www.rbk.no

Stengt for kommentarer.