Pestereos magiske stemning

4. juni 2012 22:02 av Benedikte Svendsen 

Pstereo har nå femårs jubileum, og årets plakat er klar. NRK´s Lydverket nevner Pstereo i årets festivalguide, og er imponert over årets hiphop booking, BIG K.R.I.T.  Fra 17. Til 18. august starter årets største trønderfestival ved marinen i Trondheim.

Festivalen ble startet opp i 2006 av Frode Halvorsen (32), daværende lærerstudent på HIST. Den 23. august 2008 åpnet Dumdum Boys Pstereo som en av Trondheims største, og fineste festivaler. Siden har festivalen hatt stor suksess.

Drømte om marinen i tenårene

Festivalsjef Frode Halvorsen  er ansvarlig for Pstereo, og har selv bestemt at Pstereo skal holdes på marinen.

- Det som er så magisk med

Pstereo er arenaen og stemningen. Det er ikke bare jeg som drømte om en festival på marinen i

tenårene, tror jeg. Marinen er helt klart favorittområdet mitt i Trondheim. Så vi er utrolig heldig og privilegerte over  å få arrangert festivalen der hvert år.

Billettsalget øker hvert eneste år, i fjor solgte de 6000 billetter enn de gjorde året før.

- I år har vi økt betydelig, det ligger allerede an til å bli utsolgt, vi selger ca. 7500 billetter for hver dag i festivalen. Det er utrolig gøy.

Pstereo jobber for  å ha sjangere for alle og enhver. Årets headlinere er; MEW, Kaizers Orchestra, Jonas Alaska, Sameblod, BIG K.RI.T,

Kylesa, og blant annet Urørt-vinneren Mikhael Paskalev. De er fire scener,
og en av de er forbeholdt nye og kommende band.

- Vi booker noe for alle sjangere, og vi må presentere det vi tror er best. Min personlige drømmebooiking endrer seg fra uke til uke, men akkurat nå tror jeg det må være jentebandet Pixies.

Billig studentøl

Pia Cathrin Teksum Kleven (21) har deltatt på Pstereo en gang tidligere, hun gleder seg også til årets festival.

- Jeg har samme forventninger som i fjor, spennende artister på intime scener med god lyd og musikkopplevelser jeg ikke har muligheten til å se andre steder.

Billettene til Pstereo varierer fra når de kommer ut, og til slutten av salget. På slutten er de dyrest, og kan koste rundt tusenlappen, men om du er tidlig ute får du billetter til 600-800 kroner.

- Grunnen til at jeg kommer

tilbake er at det er så billig, det er den eneste festivalen jeg har råd til å dra til i år. Skal være i

Trondheim for å jobbe i sommer, så det er perfekt med en festival på slutten av sommeren. Også er ølen billig, sier Pia.

Blant årets line-up er det BIG K.R.I.T, Spiritulised, og Raga

Rockers, Pia ser fram til å høre.

- Til en senere anledning håper jeg Pstereo booker Death Grips, Blockhead, og Killermike. Kanskje noe reggae eller punk også, som for eksempel Bad Brains.

- Det jeg liker best med Pstereo er den gode plasseringen, fine omgivelser og godt utnyttet plass. Dessuten er det i Trondheim, og er en bra avslutning på sommeren.

Frode har ikke store ønsker om forandringer på Pstereo.

- Men jeg ønsker meg masse sol, avslutter han.

Link til Norgesnytt:

http://norgesnytt.eu/?p=31931

Stengt for kommentarer.