Fra barneteater til grøsserkomedie

2. mars 2009 12:51 av Mona Jønvik 

Evy Kasseth Røsten er en ettertraktet skuespiller innen både film, teater og TV. Vi kjenner henne fra TV-serier som ”Seks som oss” og “Svarte penger, hvite løgner”. I vinter har imidlertid Malm-jenta vært aktuell med to filmer, grøsserkomedien ”Død Snø” og dramafilmen ”Sammen”.

Evy Kasseth Røsten   Pressefoto: Aristofanes

Skuespiller Evy Kasseth Røsten. Pressefoto: Aristofanes

Når fant du ut at du ville bli skuespiller?
– Helt siden jeg var liten har jeg ønsket og stå på scenen. Det startet som 6-åring da jeg var på besøk hos søskenbarnet mitt i Rissa. Jeg var med henne i barnehagen og der skulle de sette opp “Snehvit og de 7 dverger.” Jeg ble med i oppsetningen, og spilte en av dvergene. Men ikke nok med det, det var ingen av guttene som turte å kysse prinsessen, så jeg ble også prinsen. Husker godt skiftet fra dverg til prins. Jeg husker også at jeg vinket til mamma og pappa som satt i salen. Jeg har heldigvis sluttet med det.

Hvor var det du fikk ditt gjennombrudd?
– Jeg fikk nok mitt gjennombrudd med filmen “Hawaii.Oslo” i 2004. Etter det begynte ballen å rulle for meg innenfor film.

Du har variert med roller innen både teater, film og TV. Foretrekker du en sjanger fremfor den andre?
– Jeg elsker kombinasjonen teater og film. Jeg har ikke villet velge bort verken det ene eller det andre. På teater handler det om å nå til bakerste rad, og på film er det det nære og intime som teller. I fjor etter at jeg hadde filmet både “Sammen” og “Død Snø” hadde jeg teaterabstinenser, så da var det utrolig deilig å spille “Pippi” rett etterpå.

Hva er det største du har opplevd i karrieren?
– Det største jeg har opplevd hittil i karrieren min var nok i sommer da jeg spilte “Kristin Lavransdatter”. Den opplevelsen jeg hadde etter forestillingen var ubeskrivelig. Applausen ville ingen ende ta, og plutselig kjente jeg at jeg hadde lyst til å grine. Publikum var tydelig preget av det de hadde sett, og vi skuespillerne hadde gitt mye av oss selv. Teater handler om å fortelle en historie, og få publikum til å bli med helt og holdent på det du formidler. Det var et øyeblikk jeg aldri kommer til å glemme.

Du var med i gruveteateret “Eplene i messehagen” som ble spilt på Malm, der du selv kommer fra. Hvordan var det å være på hjemmebane?
– Det var fantastisk å være i Malm. Alle jobbet mot samme mål, og alle var stolte over å fortelle historien sin. Det skapte et utrolig samhold, og jeg har aldri følt meg så hjemme noen gang. Jeg vil også trekke frem “Eplene i Messehagen” som det største jeg har opplevd i karrieren. Jeg tok initiativet til dette, og det å gå med en så stor drøm og et ønske i så mange år, skaper forventninger. Når drømmen endelig går i oppfyllelse, kan det ikke bli bedre.

Har du noen nye prosjekter på gang?
– Akkurat nå holder jeg på og skriver på et filmprosjekt. “Eplene i Messehagen” ga meg inspirasjon til å gjennomføre en idé jeg har til en film. Jeg har stor tro på historien selv, så nå håper jeg også at noen andre kan få det, og kan gi meg støtte til manusutvikling.

Du pendler en del mellom Verdal og Oslo. Hvordan kombinerer du privatliv og en hektisk skuespillerkarriere?
– Jeg har pendlet mye, og er vant til denne tilværelsen. Jeg har sønnen min annenhver uke, så da er jeg mamma. Den andre uka er jeg kone i Oslo. Det har gått fint det, men fra juni flytter jeg og sønnen min permanent til Oslo, og jeg kjenner jeg gleder meg til en mer stabil hverdag.

Fra venstre: Mamma Jorunn, ektemann Paul Ottar, Evy og sønnen Vetle. Foto Borgar Jønvik

Fra venstre: Mamma Jorunn, ektemann Paul Ottar, Evy og sønnen Vetle. Foto: Borgar Jønvik

Du er gift med Paul Ottar Haga. Siden dere begge er skuespillere, finner dere hjelp i hverandre?
– Jeg er veldig glad for at jeg har fått anledning til å jobbe med mannen min. Da kan man gi råd og betraktninger på en annen måte enn med noen annen. Vi utfyller hverandre på det meste, så det er veldig trygt.

Hvis du kunne velge på øverste hylle, hva ville vært drømmerollen?
– Charlize Theron gjorde en fantastisk rolle i filmen “Monster”. Noe sånt kunne jeg tenkt meg å ha gjort.

Hvordan ser du på fremtiden som skuespiller, er dette noe du kan tenke deg å holde på med for resten av livet?
– Jeg ser ikke for meg noe annet jeg har lyst til å gjøre enn dette, så jeg håper jeg får være en del av dette i mange år til.

Stengt for kommentarer.