Vil gi ungdom en mulighet

6. mars 2020 13:14 av Karoline Forselius 

Feltarbeider Goran Indjic håper ungdommen griper sjansen og melder seg på (Foto: Karoline Forselius)

Årets Fokal festival inneholder kurs og konserter. Nå mangler de bare artister til den avsluttende konserten.

– Alle er velkomne, sier feltarbeider Goran Indjic.

Han er én av de fire feltarbeiderne som arbeider med Fokal. Selve festivalen er i stor grad drevet av ungdommene, i regi av Utekontakten i Bergen. Nå oppfordrer han tenåringer til å ta kontakt dersom de ønsker å prøve seg på scenen.

– Dette er et arrangement for alle som har noe som kan presenteres på en scene. Det gjelder band, sangere, dansere eller andre som har noe å vise fram.  Både erfarne og uerfarne. Litt sånn som programmet ”Norske Talenter” på Tv2, sier han.

Shuffeling og beatboxing

Fokal festivalen arrangeres for niende år på rad på Festplassen i Bergen. Den starter mandag 25 juni, og varer en uke. Årets program er fullspekket med ulike kurs, oppvisninger og konkurranser.

– Nytt av året er hiphop workshop og kurs i beatboxing. Ellers er det blant annet kurs i dansesjangeren shuffeling, grafitti og skating, forteller Indjic.

Han forteller og at flere ungdommer, som var med tidligere år, har etablert seg innen sitt interesseområde, og gjort det bra som artister.

– Den kjente grafittikunstneren ”Nemesis”, startet sin karriere her i Bergen, sier feltarbeideren.

Bra for miljøet

Benjamin ”Benji” Aanes (17) har drevet aktivt med breakdance de siste to årene. Han er full av lovord om Fokalfestivalen

– Jeg var med for første gang i fjor, og det var utrolig gøy. Jeg fikk masse nye venner, og det bidrar til å få flere inn i dansemiljøet, sier han.

Aanes skal selv være med på åpningsnummeret med dansegruppen sin. Han skal og hjelpe til under breakdanskurset.

– Jeg anbefaler alle å komme innom og prøve. Det finnes andre ting enn fotball og friidrett, og dette er rette arena til få prøvd ut alle disse, enten det er dans eller beatboxing, oppfordrer han.

Les mer om Fokal her

Stengt for kommentarer.