Wagner-verk blir fjernsyn

1. mars 2012 18:34 av Karina Stene 

Den flyvende hollender ble skrevet av Richard Wagner i 1839, da han søkte nødhavn i Sandvika, Tvedestrand. Nå vil TV-produsent Stein-Roger Bull sette opp Wagner-operaen akkurat der den hadde sitt utspring. Med seg har han blant annet den danske operasjefen Kasper Holten.

- Når jeg ser på stedet og naturen, så forstår jeg hvorfor Wagner fikk inspirasjon til å skrive et så fantastisk verk. For meg er det en stor utfordring å få muligheten til å fortelle en god historie og et medrivende drama som kan bevege mennesker over hele verden, sier en begeistret Kasper Holten

Foto: Mikios Szabo

Stein-Roger Bulls produksjonsselskap NordicStories vil nå stå for produksjonen av Wagner-stykket for så å selge det internasjonalt på fjernsyn. Planene er lagt til 2013, da er det nemlig 200 år siden Wagner ble født.

- Det er nå vi har denne sjansen. Jeg tror denne muligheten er så spesiell og unik at vi vil få det til. Jeg har aldri gått i gang med et forprosjekt uten at det har blitt noe av, sier Bull.

Bull mener at prosjektet er svært utfordrende og at det vil berøre store deler av lokalbefolkningen.

- En tv-produksjon av den dimensjonen som det her er snakk om, ligner en filmproduksjon som vil involvere flere hundre mennesker. Før vi går i gang understreker jeg alltid at det vil bli tøft de ukene det står på, men etterpå skal folk kunne si at det var verdt det, avslutter han.

Stengt for kommentarer.