Ondskapens hus

8. februar 2012 21:19 av Camilla Westad 

Vanskelig å finne dødsårsak på parteringsdrapet som skjedde i Oslo i oktober 2010.Onsdag ble obduksjonsrapporten lagt frem i retten.

Denne uken startet rettsaken der den 38 år gamle mannen står tiltalt for parteringsdrapet i Oslo i oktober 2010. En politibetjent var onsdag til stede  for å forklare hva som hadde skjedd den dagen de fant avdøde.

-  Det kom en mann og tipset oss om at det lå et lik i en leilighet i Oslo, han visste ikke adressen, så han ble derfor med meg og min kollega i politibilen for å vise oss vei.

Den andre politibetjenten ble sittende igjen i bilen sammen med mannen som hadde tipset da de ankom stedet. Dette på grunn av at han var redd for at noen skulle se at han hadde tystet. Den ene politibetjenten gikk derfor opp i leiligheten sammen med noen andre politimenn.  Her fant de tiltalte sammen med avdøde som han hadde dekket til med ett teppe. Det blir fortalt i retten at den tiltalte virket rolig og sliten når han snakket med politiet Deriblant hadde han fortalt at han hadde partert noen kroppsdeler og kastet det fjorden.

Politibetjenten som ble sittende igjen med mannen som hadde tipset dem uttalte seg under retten hvordan samtalen gikk i bilen.

- Han virket veldig oppskaket og han kalte blokka for ondskapens hus fordi det hadde skjedd så mye der. Han fortalte også at tiltalte hadde spurt om han ville hjelpe han å partere kroppen til avdøde.

Vanskelig å finne dødsårsaken
Obduksjonsrapporten ble lagt frem av overlege og professor Kari Ormstad som sa følgene.

-  Kroppen var dels forråtnet og partert, så det var vanskelig å vite dødsårsak. For vi får ikke sett om den avdøde hadde noen slag til hode som indikerte til dødsårsaken. Men vi vet at det ble brukt en sag til å partere kroppsdelene til avdøde.

Videre forteller Ormstad at det ble funnet flere typer stoff i blodet. Deriblant morfin, GHB og alkohol.

- Alkoholen kan forklares ved at mennesker er  som en spritfabrikk etter sin død. På grunn av forråtningsprosessen får man alkohol i kroppen.

I tilegg til Ormstad kom også en fra folkehelseinstitutt for å forklare videre på uttalelser om narkotiske stoffene som ble funnet i kroppen på avdøde.

- Vi fant relativt mye i kroppen  som kan føre til forgiftning.  En som er vant til å bruke stoffet, kan innta mye mer enn en som ikke er det. En så høy dose som vi fant hos han, kan være dødelig. Vi vet ikke om dette er dødsårsaken og det er også vanskelig å si på grunn av at det hadde gått en stund før vi fikk ta prøver.

Siden avdøde har ligget i leiligheten over en lengre periode er det også vanskelig å få svar på mye av det som ble stilt i retten onsdag.  Fredag skal rettsaken være ferdig. Da har rettsaken holdt på i fem dager.

(Foto: Camilla Westad)

Stengt for kommentarer.