Bruker fredagen ute i bakken

4. februar 2012 23:03 av Camilla Westad 

Vintersesongen har kommet for fullt og Tryvann fylles opp av ivrige ski- og snowboardkjørere. Sverre Skipenes var på frozen friday sist helg for å benytte seg av tilbudet for studentene. For mange av studentene er dette et sosiale høydepunkt på kalde vinterdager.

- Jeg fikk høre av en venn på facebook at det er billig på fredager. Og jeg liker å stå på ski og være ute i frisk luft, så tenkte at det kunne være gøy å bruke en dag på det i stedet for å sitte inne.

Populært blant studentene
Frozen friday har blitt populært blant studentene. Tilbudet gjelder for ungdom fra videregående til universitetet. Her kan man være litt sosial og samtidig være ute og aktiv. Skipenes som studerer på Universitetet i Oslo hadde bare gode ting å si om fredagen som ble brukt i bakken.

- Vi var en del fra klassen min og  dagen ble brukt til å stå på ski og kose oss. Så senere dro vi hjem til meg å hadde vorspiel før vi dro videre ut på byen. Så det ble en bra dag ut av det.

Videre forteller Skipenes at han synes det er bra med bakker på Tryvann og de bakkene han liker best å kjøre i er der det er litt bratt og noen hopp, så han kan leke seg litt.

- Tror nok jeg kommer til å gjøre det. Spørs også litt om jeg har tid. Men jeg har også lyst å dra til litt større bakker. Men er jo billig for oss studenter på Tryvann så må neste benytte seg av det, svarte Skipenes på spørsmålet om han ville tilbake

Ina Mørch er salg- og markedsansvarlig  og forteller at de har hatt dette tilbudet for studentene en god stund.

- Vi har hatt tilbudet i ti år nå. De som mest her av studentene er de litt eldre som studerer på høyskolen eller universitetet. De reiser som regel en hel gjeng og kommer opp med biler eller t-banen.

Men det må også nevnes at frozen friday gjelder ikke i skolens ferier. Men er en fin måte og komme seg ut på kald vinterdag.

Stengt for kommentarer.