Follo Folkehøgskole åpner dørene

1. februar 2012 16:52 av Mariann Høgli Grøtte 

Skolen arrangerer nå Åpen Kveld for å få bedre kontakt med innbyggerne i Vestby.

- Kom og bli kjent med oss, sier Jan Martin Medhaug, assisterende rektor ved skolen.

Han forteller at skolen alltid har forsøkt å få med nærmiljøet på forestillinger, men at det er vanskelig å få folk til å skjønne at de er hjertelig velkomne. Den første av fire kvelder gikk av stabelen 21. januar, og skolen håper på enda flere besøkende ved neste kveld.

Ikke bare for elever
Målet er at folkehøgskolen skal bli en kulturinstitusjon, som også vanlige mennesker i nærområdet kan bruke. Skolen har blitt leid ut mange ganger til bryllup. Det er også mulig å leie Blackboxen og gymsalen, eller melde seg på kurskvelder. Hver uke arrangeres det sløydkurs i kjelleren og pil og bue-kurs. Nytt i år er Sri Lanka-kurs for voksne.

- Sri Lanka-kurset handler om å få folk til å se hvor godt vi egentlig har det. Vi skal ha fire kurskvelder på forhånd der vi skal lære om Sri Lanka, og se på etikk og moral rundt det at vi er så rike som vi er. Så reiser vi ned ned med en organisasjon som heter Marys Venner, forteller Medhaug.

Marys Venner har hatt nær kontakt med folkehøgskolen i flere år, og skolen har fadderbarn gjennom organisasjonen. Nå vurderes det også å planlegge et Thailand-kurs i lignende regi. Åpen Kveld var en stor suksess, og tilbakemeldingene var gode.

- Et sted må man jo begynne, og vi håper på enda flere besøkende neste gang, avslutter Medhaug.

Får vite mer
- Det som er tanken bak, er at vi ønsker å åpne dørene på skolen litt mer. Derfor var det naturlig å invitere lokalmiljøet, da får folk vite litt om hva som skjer innenfor skolens vegger, sier lærer ved Vokallinja, Christian Killengreen.

I forkant av arrangementet har de forskjellige klassene øvd inn eget program. Follo Folkehøyskole har fem forskjellige linjer: Vokal, Dans, Musikal, Kunst og Film.

- Tilbakemeldingene fra kvelden var veldig positive. Det har ofte vært snakk om at Follo Folkehøyskole har vært litt lukket og drevet med sitt eget. Derfor var det mange som var nysgjerrige, og ville komme og se, forteller Killengreen.

Han forklarer at kvelder som denne også er veldig positivt for elevene.

- Når man får eksponert seg overfor andre, er man nødt til å yte. Dette virker skjerpende, og dette var helt klart situasjonen denne kvelden, avslutter han.

Stengt for kommentarer.