Mobillett-suksess

23. januar 2012 21:30 av Øyvind Skogmo Hansen 


Med over 120 000 solgte «mobilletter» på to måneder og 200 nye kunderegistreringer hver dag, kan AtBs nye billettsystem trygt kalles en suksess.

1. november lanserte AtB den mobile billettløsningen Mobillett, som lar kunder kjøpe billett ved hjelp av mobiltelefonen. Tilbudet har allerede rukket å bli populært, og stadig flere tar i bruk det nye systemet. Det gleder prosjektleder i AtB, Torstein Solli Hansen.

- Vi er veldig fornøyd. Kundene har tatt i mot produktet positivt, og de begynte å bruke det veldig fort. Vi har ikke markedsført tilbudet stort, men likevel ser vi at det sprer seg voldsomt, sier Solli Hansen.

Positive sjåfører
AtB ønsker at bussene skal være kontantfrie, som et tiltak for å redusere risikoen for ransforsøk. I tillegg bidrar tilbudet til at ombordstigningen blir adskillig mer effektiv. Solli Hansen forteller at sjåførene er veldig positive til det nye tilbudet.

- De synes det er supert. Det blir mindre jobb for dem når det ikke er så mye kontanter om bord på bussene. Det er mye styr med pengevesker, opptelling og håndtering av penger.

Populært med applikasjoner
Man kan kjøpe mobillett på to måter, enten ved å sende en tekstmelding, eller ved å bruke de dedikerte applikasjone for iPhone eller Android.

- I begynnelsen brukte de fleste SMS-tjenesten, men applikasjonene har tatt helt av etter hvert. Stadig flere bruker også applikasjonene med en mobilkonto i bakkant, noe som gir rabatt på reisen, forteller Hansen.

- Lettvint
En av de som benytter seg av tilbudet er student Jonas Kragnes. Han synes systemet fungerer godt.

- Jeg skjønner problemstillingen med å ha mye kontanter på bussene. Å kjøpe billett fra mobil er derfor en god løsning. Det er veldig lettvint, spesielt for oss unge som alltid har mobilen med i lomma, sier Kragnes.

Siden oppstarten 1. November er det solgt over 120 000 billetter fra mobil.

Stengt for kommentarer.