Lager kokebok fra utstillerne

5. desember 2011 15:45 av Pia Christine Christiansen 

Fredag 9/9 starter årets Matfestival på Bryggen i Bergen. 90 boder er klare med 300 utstillere med forskjellig mat og andre godsaker.

Matfestivalen vil by på blant annet boder med kalkun, lefser, eplejuice, honning, spekeskinke, syltetøy, røykelaks og ost.

Et budsjett på 1,5 millioner
- Hvert år er det alltid noe nytt! I år er det matscene med blant annet laging av en kokebok med produkter fra dem som stiller ut, sier festivalsjef Gunnar Nagell Dahl (59).

- Alle bodene er nå fulle og om vi skal ha inn flere må vi utvide området, sier Dahl.

Mattilsynet vil være tilstede hele helgen og det vil være håndvaskestasjoner som utstillerne blir oppfordret til å bruke.

Med besøkende på 60-70 tusen vil det være regulert trafikk. Det vil være politi og trafikkvakter som regulerer all inn og utkjøring i festivalområdet.

Tradisjon for Smalahovetunet
- Det kom nettopp en bil fra Fatland Ølen med bilen full av flere tusen rå hoder. Disse skal vi svi, renske, salte og røyke fram til vi reiser til Bergen, forteller medarbeider Brit Løne ved familiebedriften Ivar Løne AS.

- Vi har vært med alle årene på Bryggen. Det pleier å komme veldig mye folk, og det er veldig moro. Det er en trivelig, men hard helg og forteller Løne.

I år tar Lønefamilien med seg Lønerull, som er pålegg av smalahove. De bruker alle dagene fram til helgen for å lage nok til å ta med seg.

- Syv av oss reiser til Matfestivalen. Både store og små. Vi skal svi smalahove på gamlemåten, derfor er flere barnebarn av smalahovekongen med og viser hvordan det blir gjort, sier Løne og legger til at de som vil, må gjerne prøve.

Stengt for kommentarer.