En festival utenom det vanlige

16. november 2011 12:06 av Siv K. Berg 

Når studenter fra Bergen, Trondheim og Oslo slår seg sammen for å lage studentteaterfestival i Bergen, kan du forvente sprell og morro.

John Magnus Ragnhildson Dahl (23), teatersjef for Immaturus, avslører at festivalen ikke bare vil finne sted i tradisjonelle lokalrom, men også på toaletter og ganger. Den 17. november går showet av stabelen og gjestene kan forvente seg teater i alle slags former.

– Det kommer til å bli et variert og bredt innhold på festivalen, påpeker teatersjefen.

Bergen sin tur
Organisasjonene bytter på å arrangere festivalen, og i år er det Bergen og teatergruppen Immaturus sin tur. Dahl forteller at planleggingen startet allerede for et år siden, og at programmet er på plass.

– Høydepunktet for festivalen blir Helhus på lørdag. Da vil det skje ting i alle rom på Det Akademiske Kvarter, hvor festivalen vil finne sted. Det vil også være underholdning på litt uvanlige steder på huset.

Dette innebærer at plasser som toaletter, ganger, kriker og kroker vil bære preg av teater.

– Tanken er å gjøre hele Det Akademiske Kvarter om til et teater! Det vil også bli konserter og dansegulv. DJ’en kommer til å tilpasse musikken ut ifra teaterstykket UTGANG: Exit. Dessuten kommer bandet Valkyrien AllStars, i tillegg til en god dose teater, forteller 23-åringen videre.

Line S. Røthing (30) er en av de som kommer til å gjøre kriker og kroker litt mer spennendes.

– Meningen er at vi skal overraske gjestene. Det kommer til å gi en liten smakebit på hva teater er, forklarer hun og legger til at det kommer til å bli veldig spontant.

Røthing mener at festivalen kommer til å bli veldig bra, med mye god kvalitet på programmet.

– Folk må rett og slett komme å se!

I tillegg til dette, har Studentteaterfestivalen booket in Augusto Omulú til å holde workshop. Han er en verdenskjent skuespiller, danser og koreograf.

Rimelig festival

Til tross for store headlinere som Valkyrien AllStar og Augusto Omolú, er det ikke en stor utgiftspost for teatergruppen.

– Det vil koste oss rundt 80 000 kroner å arrangere festivalen. Vi produserer mye av festivalens innhold selv, og dermed blir det ganske rimelig. Dessuten har Immaturus blitt kjent for kvalitet, og vi har derfor fått god sponsorstøtte, bekrefter Dahl.

Med seg på laget, har de studentorganisasjonene Teater Neuf fra Oslo og Studentersamfundets interne teater fra Trondheim.

Til tross for at Magnus Danielsen (25) planlegger å dra på konserten med Valkyrien AllStars, var han ikke klar over at bandet var booket inn til Immaturus sin festival.
– Som oftest følger jeg ikke med på hvem som arrangerer, jeg ser bare på innholdet. Jeg har hørt og opplevd at Valkryien AllStars er utrolig dyktige og lager et bra sceneshow. Som fotograf og konsertfan er jo det alltid fint, forteller han.

Også for de med fordommer
Dahl mener festivalen passer for både de som liker teater, men også de som har fordommer mot det.

– Denne festivalen viser et bredt program av hva teater kan være. I løpet av helgen vil det skje forskjellige arrangement, som improvisasjon, urpremiere på UTGANG: Exit, Helhus og konserter.

– Du bør komme på festivalen, fordi det er et bredt program som viser hva teater kan være. Det er forskjellige ting som skjer i løpet av festivalen, som improvisasjon, premierer, konserter og dansegulv. Om du liker teater eller har fordommer, bør du uansett komme, avslutter teatersjefen.

Fakta: Immaturus
• Immaturus er et studentteater i Bergen. De har teater for, av og med studentene i byen.
• Organisasjonen ble stiftet i 1990.
• Medlemmene kan drive med blant annet skuespill, scenografi, prosjektledelse, lyd- og lysteknikk
og regi.
• Immaturus vet selv ikke hvorfor de har det navnet, men teorien er at navnet betyr «umogen»
• Teatergruppen har tidligere hatt utsolgte oppsett og fått gode kritikker for stykkene Othello, Roar
og June og Anne Franks dagbok.
• De har 4-6 oppsettinger i året, i tillegg til en rekke andre arrangementer.

Teatersjef John Magnus Ragnhildson Dahl er i full gang med Studentteaterfestivalen

Stengt for kommentarer.