Snart klart for The Old Republic

4. september 2011 21:08 av Emil Gulbrandsen 

Star Wars: The Old Republic har planlagt slippdato i slutten av året. Det klør i fingrene.
Da Bioware og Lucasarts nevnte Star Wars: The Old Republic (SWTOR) for første gang i 2008 var det nok mange Star Wars fans som gledet seg til spillet kom ut. Spillet er et massivt online rollespill basert på Star Wars universet. Historien i spillet er satt 3000 år tilbake i tid fra de originale filmene, derav navnet Star Wars: The Old Republic.

Det som er unikt med SWTOR i motsetning til andre spill i sjangeren er at fokuset ligger mest på historien. Alle klassene har sin egen unike historie hvor alle karakterene har egne unike stemmer. Blant annet er store deler av det svimlende budsjettet på over 100 millioner dollar brukt på skuespillere til disse stemmene. Under E3 spillmessen i Los Angeles, uttalte sjefsskribenten Daniel Erickson at historien til spillet tilsvarer det samme som 200 Star Wars noveller. Videre sier han at alle som ønsket seg en oppfølger til spillet Knights Of The Old Republic (KOTOR) ikke vil bli skuffet.

- I SWTOR får man ikke bare KOTOR3.. Man får 3,4,5,6,7 og 8. Historien er så massiv.

På diverse spillforum debatteres det om spillet fokuserer for mye på historie og for lite på den faktiske spillingen. Alle har forskjellige meninger, men mange av de som testet spillet på spillmessen PAX East i Seattle mener dette ikke er noe problem. En av dem er brukeren TomParker på SWTOR sitt offisielle forum.

- Alle valgene i dialogen og dialogen selv føltes veldig naturtro. Etter å ha gjort ferdig den første dialogen i spillet slo det meg: Jeg har faktisk gjort et valg som førte til handling istedenfor å bare trykke aksepter.

Under en presentasjon av spillet under GamesCom i Tyskland viste Bioware frem spillet. De hadde med en demonstrasjon der karakteren må ta et valg om enten å drepe en person, eller la han leve. Ettersom dette var en demonstrasjon hadde tilskuerne mulighet til å se hva konsekvensene av begge valgene ble. Først drepte de personen, da var han ute av spillet. Tok man det andre valget og lot personen leve møter vi han igjen lengre inn i spillet. Da er han konvertert og blitt en jedi. Det er slike valg gjennom hele spillet, noe som kan føre til at spillere spiller gjennom det flere ganger bare for å se hva som skjer om man gjør et annerledes valg.

SWTOR har enda ikke fått en offisiell slippdato, men mye tyder på at den nærmer seg. I september startet Bioware med såkalt stress-testing. Man får inn spillere i den uferdige versjonen av spillet for å teste om kapasiteten er bra nok på serverne, om spillet inneholder feil (bugs) og hvordan spillet går på forskjellige typer datamaskiner. Etter denne stress-testingen er det ventet å få en slippdato om testingen gikk etter planen. Til da kan man alltids forhåndsbestille spillet.

Stengt for kommentarer.