Tilbake i Spektrum

3. september 2011 16:31 av Karstein Sollid 

Torstein Snekvik (11) vant fjorårets Melodi Grand Prix junior. I kveld skal han opptre under årets finale i Oslo Spektrum, og dele ut prisen til  vinneren.

Han synes det var en stor opplevelse å delta i fjorårets MGPjr.

- Det er kjempegøy å spille i Spektrum, og å bli kjent med nye mennesker, sier han.

Han opplevde arrangementet nærmest som en leir, der han fikk muligheten til å holde på med det han liker aller best, nemlig å spille og synge, sammen med andre med samme interesse.

Fjorårsvinneren: Torstein Snekvik (11) skal dele ut prisen til årets MGPjr-vinner. Foto: Karstein Sollid

Skal dele ut prisen
Torstein vant i fjor med sin egen låt, ”Svikter aldri igjen”, og skal i år opptre under showet med sangen ”For en dag”. I tillegg får han æren av å dele ut prisen til årets vinner.

- Det blir spennende, og gøy å vite hvem det er som vinner mens publikum både i Oslo Spektrum, og hjemme i stua venter spent på svaret, sier Torstein.

Finalesendingen starter i kveld klokken 19.55 på NRK1.

Årets ti finalister er ”Fåkke lov” med Sugarsmokers, ”Kom tilbake” med Sol, ”Klatre steg for steg” med Lina, ”Snu deg” med Nordlyset, ”Don” med Emma, ”Et fett liv” med Seven Be, ”Du planter et smil” med Tiril, ”Ta det som det kommer” med Erlend, ”Trenger deg” med Sval og ”Alltid være barn” med Kristin.

- Jeg har sett på alle, men har ingen favoritt, sier Torstein, og legger til at han synes det er et veldig høyt nivå på årets finalister.

Han regner med at de kun gleder seg akkurat nå, få timer igjen før det hele braker løs.

- Om de grudde seg litt også, så er nok det over nå etter at de har kommet til Spektrum, og fått gjort mange prøver. Da begynner man å bli mer selvsikker, og begynner å tro det går bra. Det er bra med mange prøver, så man blir trygg og sikker på det man skal gjøre, sier Torstein.

Har opplevd mye
Siden fjorårets seier har 11-åringen opptrådt på mange konserter, og deltatt på flere arrangementer.

- Jeg føler meg veldig heldig, og er takknemlig for å ha fått vært med på så mye. Noe av det største må være å opptre på universitetsplassen foran 50 000 mennesker under ski-VM i Oslo, opptre for kronprinsparet, og være med på ”Kvelden før kvelden” som ble sendt på NRK lille julaften, sier han.

Torstein føler han har fått god oppfølging fra NRK og MGPjr i etterkant av seieren.

- Vi er nesten som en familie fortsatt. De tar fortsatt kontakt med meg, og det hadde de nok gjort om jeg ikke hadde vunnet også, sier han.

Høyt nivå
Det første møtet med årets deltakere ble en litt spesiell opplevelse for Torstein.

- De ville ta bilder av meg, og syntes det var gøy å treffe meg. Jeg syntes også det var stort å treffe dem, så det ble litt merkelig, sier han.

Fjorårsvinneren ble raskt kjent med deltakerne i årets MGPjr. Han mener det er litt godt å kunne se på i år, og få litt mer tid til å få med seg alle inntrykk, selv om han også skal opptre under kveldens show.

- Jeg tror det blir en bra vinner uansett. Som sagt, er det et veldig høyt nivå i år. Og det umulig å si på forhånd hvem som vinner, siden det er publikum som bestemmer, sier Torstein.

Stengt for kommentarer.