Studenter føler seg lurt av Gateway College

31. mai 2011 11:06 av Mona Knudsen 

Studentene som reiste med Gateway College til New York i år må bruke store deler av sin hverdag på engelskundervisning. Dette var ikke med i planen da de reiste.

–Den eneste muligheten for å få oppholdstillatelse i USA er ved å ta et engelskkurs, men det var ikke vi opplyst om da vi reiste. Vi spurte lærerne om de var klar over dette på forhånd, de svarte ja, men at de ikke visste at det ville bli så omfattende.

Studenten som egentlig er i New York for å studere moteledelse opplever at undervisningen som foregår med norsk pensum og eksamen, blir holdt på engelsk, noe som gjør studiesituasjonen vanskelig. Stundenten ønsker å være anonym.

–Det er jo bare rot, vi har kjøpt pensum på norsk, og når vi kommer til New York får vi utdelt engelske bøker og får lærere som snakker engelsk. Det lokalet vi har fått nå er en kino, det er bedre enn det vi hadde før som var en komedieklubb, sier studenten.

Per Aspen fra Gateway College beklager situasjonen, men sier at det var tiltenkt at studentene skulle ta et ”utrolig lite engelskkurs”, men han skylder på kompliserte amerikanske utdanningsregler som igjen har blitt endret etter at studentene kom til USA.Engelskkurset elevene tar er grunnlaget for studentenes studentvisum.

–Vi driver og pusser opp nye lokaler til studentene, men vår utbygger har brutt kontrakten og lokalene ble ikke ferdige, sier Aspen.

Gateway College kommer til å gi studentene kompensasjon etter krav fra studentene og et ekstraordinært styremøte. Hvor stor summen blir vil han ikke avsløre.

–På grunn av endrede rammebetingelser måtte studentene ha mye av undervisningen på engelsk. Etter kritikk fra studentene har vi funnet en løsning som gjør at vi kan undervise på norsk. Vi er nødt til å tilpasse studiet slik at det blir akkurat slik amerikanske myndigheter vil ha det, og da må vi finne en løsning og se om norske studenter vil ha det tilbudet.

Stengt for kommentarer.