Forfatteren som fikk prinsessen og hele pressekorpset

16. februar 2011 12:29 av Lisbeth Regine Mangen 

Ari Behn tiltrekker seg oppmerksomhet nesten uansett hva han foretar seg. Avisene selger på navnet, nå gjenstår det å se om Rogaland Teater også gjør det.

I Rogaland teaters foajé er et nasjonalt pressekorps forsynt med kaker og kaffe. En ung presseansvarlig forteller at det ikke vil bli en pressekonferanse med det nyeste tilskuddet blant teaterets dramatikere likevel.  Det blir veldig stille et langt øyeblikk.

Det skal være presse-mingling. Utpust. Pressen blir forklart at teatersjefen ikke ønsker seg en tribunal vegg av journalister.  Vi blir ledet opp gjennom trange ganger. Det er gamle plakater og flyers. Et skap med ansiktsløse byster med parykk på hodet. Det lukter vel brukt. En blanding av kantinemat, maling og rent gulv.

Debut
Vi blir vist inn i et stort lyst rom som er enkelt møblert. Pulter er satt sammen og rundt sitter skuespillerne som skal spille i treningstimen. Ari Behns debut som dramaturg.
Det kommer en kort strøm av blits fra ivrige fotografer. Ari er utenfor de rammene man har sett han i før.

Hvordan pressen skal behandle denne saken blir kanskje belyst av hans forhold til Martha, og resten av familien?
kanskje blir ikke kongehuset dratt inn i det hele tatt?

”- Har svigermor lest stykket?” Spørsmålet blir stilt flere ganger.

Anonymt
Dette manuset skal ha blitt sendt ut anonymt til teatre rundt i Norge. Det var ikke navnet som skulle selges inn, det var historien. Rogaland teater falt for stykket og skal sette det opp i vår.

Skal vi tro Ari Behn er teater den gjeveste kunstformen mennesket har. I hans dramatikerdebut får han brukt sin stemme.  Denne stemmen vil vise oss livet under overflaten i en praktvilla.

”Et utleverende kammerspill og en trekantfarse om Kjøpt tid med et annet menneske.” informerer presseskrivet.
- Dette er slik jeg får ut det jeg vil kalle min stemme. Jeg har skrevet romaner før. Den siste boken vil jeg kanskje ikke kalle det heller. Jeg vil kalle den en satirisk skisse sier Behn.

Stavanger Aftenblads fotograf trykker seg opp i ansiktet hans.
Flere blitsbølger følger og et par forvirrede blunk fra Behn.

Treningstimen
Ari vil kaller ”Treningstimen” for en burlesk komedie. Vi skal som publikum være med inn i Sommerfeldt-Behrens praktvilla der det utspiller seg et trekantdrama.

Om det er selvbiografisk er han vag på:

- Alt jeg skriver kommer jo fra meg. Det er deler av meg i alle karakterene.

Han har ikke sagt setningen ferdig før Se og Hørs utsendte journalist hopper frem med sin fotograf.
Ari smiler bredt. Gestikulerer plutselig iherdig mens han peker ut Se og Hørs journalist.

- Ja angående privatliv. Her er er altså en god mann foran meg. En søt fyr som jeg viser respekt for. Han gjør vel for så vidt det tilbake. Men, han har jo og hele magasinet har jo en tendens til å være, vell, unøyaktige. Bilder og utsagn blir kanskje tatt ut av kontekst sier Behn en smule oppgitt.

Journalisten sier de fleste i rommet sikkert har Se og Hør som en guilty pleasure.
Han påpeker også at Se og Hørs intensjon er å være Norges hyggeligste blad. Det hele virker som en innøvd forsvarstale.

Etter konfrontasjonen med Se og Hør stiller Ari Behn seg opp til et siste bilde. Bildet som skal tas er med en gruppe journaliststudenter. Han smiler bredt til Se og Hørs fotograf.

Skuespillere og instruktør har gått for lengst.

Publiserings-gullgruve
Teateret sitter muligens på en publiserings-gullgruve. Nevnes Ari i den nærmeste fremtid, noe han blir, er teateret også nevnt.

For Ari Behn selger. Uansett om han gifter seg med prinsessen, lanserer en serie porselen eller skriver et teaterstykke. Nå gjenstår det å se om billettsalget til teateret også får merke effekten av forfatteren som fikk prinsessa og hele pressekorpset.

Comments

En kommentar to “Forfatteren som fikk prinsessen og hele pressekorpset”

Kommentarlinker

Se hva andre skriver om denne artikkelen...
  1. [...] This post was mentioned on Twitter by Musikkmaskinen, Lisbeth Skywalker. Lisbeth Skywalker said: Jeg møtte ari og blodhundene i det norske pressekorps: http://norgesnytt.eu/?p=18570 [...]