Streken som ble til en jente

26. januar 2011 23:50 av Maria 

Maicen Holta Madsen (28) er klar for å bidra med noe nytt til det norske kunstmarkedet. Dette skal hun gjøre med enkle streker og mye uttrykk.

Kunstneren som sakte men sikkert blir mer og mer kjent for jentene sine, startet det hele da hun var 18 år og fortsatt gikk på skolen.
―Det var da jeg fant streken min, som hun så godt sier selv.

Streken ble utviklet, og senere ble det til en jente. Det skulle være minst mulig strek, mest mulig uttrykk.

―Det er utfordringen med jentene. De er alle veldig like, og allikevel skal de være unike. Jeg vil ha det minimalistisk og rent, men samtidig skal de være interessante, sier Madsen.

Tegnet av: Maicen Holta Madsen

Tegningene ser hun for seg at vil passe til moderne damer og unge jenter. På jenterommet, i gangen eller på badet.

―Det som er moro er at det er flest menn som har kjøpt bildene mine. Noen har selvsagt vært gaver til bursdag og konfirmasjon, men allikevel er det moro, ler Madsen.

De første årene etter at Maicen Holta Madsen fant streken sin solgte hun skisser til postkort. Senere begynte hun å legge de ut på nett.  Dette førte til at hun ble kontaktet av hudpleiefirmaet Dr. Levins fra Australia. Dr. Levins skulle da ha en morsdagskampanje på en hudpleieserie. Designet ville de at den unge damen skulle skisse. Slik endte Madsen sine jenter opp på morsdagspakker i både Australia, England, New Zealand og i Taiwan.

―Drømmen er å gjøre flere ting, men å kunne tegne fast for et kjent blad hadde vært stort, sier Madsen.

Inspirasjonen til arbeidet får hun fra personer, musikk og annen kunst.

―Det kan være noe så enkelt som at jeg ser noen på gaten med klær jeg liker, sier Maicen Holta Madsen.

Detaljene er viktig i tegningene hennes. Når man har en så minimalistisk stil blir det veldig fokus på å være nøyaktig.

―Hvis noe er galt på tegningene mine, noe som ikke stemmer, da syns det godt.  Dette er noe jeg jobber mye med, forklarer Madsen.

Culture

Bloggideen Culture vokste frem i det hun satt og kikket rundt på nettet etter andre kunstnere. Culture er et sted hvor hun har samlet mennesker som er interessante i forhold til hennes stil, eller som skiller seg ut på den måten hun liker. Hun startet med å kontakte noen av kunstnerne hun hadde sett seg ut. Slik startet bloggen for de ukjente, men som kanskje skulle vært mer kjent.

―Det er så mange unge, talentfulle mennesker der ute. Ikke alle har tilgang til nett slik som jeg har.  Derfor vil jeg vise disse gjennom bloggen min. Jeg vil at unge, ukjente mennesker skal komme seg opp og frem.

Bloggen startet hun for tre måneder siden, og alt nå har hun vist frem 80 ukjente kunstnere, fra hele verden.  Hun har en jevn strøm av lesere, hvor mange er fra England og Russland.  Egne bilder og tegninger har hun også på bloggen, sammen med musikk og filmanmeldelser. Alt er nøye gjennomtenkt, og det skal være i sjangeren som gjenspeiler stilen hennes.

―Jeg bruker mye tid på film og hører masse på musikk, men alt havner ikke på bloggen. Det skal være en rød tråd hele veien. Liker du en ting på bloggen, så skal også resten falle i smak.

Stilen er moderne med en liten vri av det originale forteller Madsen. Kanskje litt på grensen til røft og spesielt. Et lite mål for bloggen har hun også satt.

―Om konseptet fungerer og jeg fortsatt har lesere om et år, så vil jeg lage en portrettbok, sier hun.

De siste to årene har Madsen også hatt utstillinger i nærmiljøet. Sist hadde hun på Vest for elven i Hokksund. Hun likte stedet, stilen og konseptet deres. Nå er neste steg å komme seg ut til litt større byer, og få flere øyne på tegningene sine.

Tegnet av: Maicen Holta Madsen

―Kunne jeg holdt på med kunsten hele veien? Ja, takk, sier hun med et stort smil om munnen.

Vest for elven
Lilian Vest startet kafeen Vest for elven i Hokksund våren 2007. Bordene er en noe av det første man legger merke til. Fru vest har pusset på gamle dører, lagt på en glassplate og slik har dørene kommet til liv i kjelleren hennes, og endt opp som bordplater i kafeen.

―Som du kanskje legger merke til så har jeg heller ingen gardiner. Hvorfor skal man ha gardiner? De er bare i veien og stenger lyset ute, sier hun.

Bakgårdsstilen, ingen gardiner og hele kafeen skal minne om Danmark, der Vest vokste opp. Med seg selv på kjøkkenet og et hyggelig personell håper hun at folk føler at Vest for elven skiller seg ut fra de andre.

―Folk skal huske at de har vært her, det er hele poenget, og alle skal føle seg velkommen, sier Lilian Vest.

På veggene henger det bilder av kunstnere. I desember hadde Maicen Holta Madsen tegningene sine her.

―Jeg syns det er moro hvor mye Maicen faktisk har fått til. Samtidig ser jeg forandring i jentene hennes. Ved den første utstillingen var jentene småpiker, mens på den siste utstillingen var jentene blitt mer voksne. Små damer, med et mer bestemt uttrykk. Akkurat som Maicen vokser jentene med henne, det syns jeg var moro å se, sier Lilian Vest.

Bildene på veggene henger i en måned, før noen andre tar over. Dette har vært stor suksess, og det er ikke en måned hvor veggene har vært tomme siden Lilian Vest åpnet.
Tidligere har hun jobbet på kulturkontoret i kommunene, kulturdelen av henne skulle være med videre når hun åpnet kafeen.

―Det bare var sånn.  Jeg skulle ha denne stilen, en scene og kunst på veggene.

I tillegg har Vest for elven småkonserter, og på torsdagskveldene blir gulvene ryddet for argentinsk tango.

Stengt for kommentarer.