Kampen om tilværelsen

9. juni 2011 8:50 av Dag Olav Mandt 

Mens det norske herrelandslaget er ute å sloss mot verden under VM i håndball, så er oppladningen til Postenligaen fult i gang. 6 februar starter Follo HK sitt nye år mot Runar.

- Dette er en veldig viktig kamp for oss, hvis vi skal holde følge med lagene over nedrykkstreken, sier Follo HK-trener Jan-Ivar Lorentzen.

Follo står med fem poeng etter 12 serierunder, og ligger på kvalifiseringsplass. Bare et poeng ned til direkte nedrykk, hvor Oppsal står for øyeblikket. Mens Runar ligger på plassen over med sju poeng.

Taper aldri
Siden toppserien i håndball byttet navn fra Eliteserien til Postenligaen så har resultatene mot Runar gått Follo sin vei. Spesielt på Follo sin hjemmebane, Langhushallen.

- Så lenge Postenligaen har eksistert, så har vi aldri tapt i Langhushallen for Runar. Så vi har stor tro på at vi skal klare å slå de denne gangen også, forteller Lorentzen.

Lorentzen er fornøyd med hva som har skjedd siden forrige obligatoriske kamp, som for øvrig var cupfinalen 30 desember, hvor de tapte mot Haslum.

- Vi har trent godt i både kondisjon og styrke. Også har vi hatt et stort fokus på å få opp tempoet vårt i angrepspillet. Det er også en av grunnene til at vi skaffet oss en ny spiller nå i januar. Slovenske Vasja Furland er en temposterk og god playmaker, som vi vil få god nytte av.

En krig i 60 minutter
- Kampen mot Follo er en veldig viktig for oss selvfølgelig, hvis vi skal komme litt unna nedrykkstreken. Men vi vet at det blir en tøft og jevnt, og det er nok de små marginene som blir avgjørende, sier Runar-trener Vidar Gjesdal.

Runar har også brukt tida godt siden forrige seriekamp. Som var mot Vålerenga for nesten to måneder siden, hvor de vant 41-25.

- Det blir selvsagt spesiell kamp siden vi ikke har spilt seriekamp siden Vålerenga kampen. Men vi har hatt veldig høy intensitet på treningene, for å få ladet opp riktig til Follo kampen, sier Runar-trener Vidar Gjesdal.

Tidligere i sesongen har Follo – Runar møtt hverandre to ganger. Første seriekampen mellom lagene vant Runar 33-25, mens Follo trakk det lengste strået i semifinalen i cupen, hvor de vant 24-21.

- Vi godt forberedt til kampen. Men når det gjelder Runar, så er det viktig å få stoppet noen av enkeltspillerne deres. Klarer vi det, så føler jeg meg trygg på en seier foran hjemmepublikummet vårt, avslutter Lorentzen.

Par spillere Lorentzen nok tenker på da, er Trym Bilov-Olsen og Edwin Fjeldtvedt som har scoret litt over 150 mål til sammen tidligere i sesongen.

Stengt for kommentarer.