Den lille store Audi A1

26. september 2010 22:45 av Jappe Eriksson 

Tidsriktig design, lekkert interiør, frekk og morsom å kjøre. Den tyske bilgiganten Audi, har kommet med en bil som kommer til å selge i bøtter og spann.

Foto: Jappe Eriksson

Denne bilen er ganske finurlig. På utsiden ser den bitte liten ut. Men i det du setter deg bak rattet, kunne det like gjerne vært en Audi A4. Bilen er nokså bred, og har god takhøyde foran. Dette er med på å gi A1 en kjørefølelse som få andre i denne klassen kan måle seg med.

Tøff konkurranse

I denne småbil-klassen er det mange gode biler å konkurrere mot for A1. Ford Fiesta, Mini Cooper, Fiat 500 og Volkswagen Polo – sistnevnte er også bygget på samme plattform. De fleste av disse bilene får du til en noe rimeligere penge, og med fem dører. A1 har en startpris på rett under 200.000 kroner med en 1.2 liter TFSI-motor. Skal du opp i motorstørrelse, og spe på med det nødvendigste utstyr, flyr tusenlappene av gårde. Noen vil nok velge en Polo eller en Fiesta når regnestykket med bil pluss utstyr skal legges sammen.

Kjøregenskaper

Det er ikke til å ta feil av at det er en Audi du kjører når du tar med A1 ut på veien. Det oser kvalitet av hele bilen. Veigrepet er upåklagelig og styringen er presis. Utfordrer du bilen med litt høy fart, i en noe krapp sving, svarer den med lett og kontrollert understyring. På landeveien og på E6 har denne en kjørefølelse som en av de større modellene til Audi. Den er rett og slett en fryd å kjøre der den egentlig ikke skal være på sitt beste. For der den skal være best, nemlig i byen, sliter A1 av at Audi har prioritert sportslighet fremfor komfort. A1 blir rett og slett litt for stiv i bykjøring. Når sant skal sies, er den på ingen måte like stiv som Mini Cooper, men i forhold til Fiesta og Polo, blir den litt slitsom å kjøre.

Mange forhåndsbestillinger

Audi A1 er en av de bilene som det er forhåndsolgt flest av i Norge i år. Denne bilen er nok for mange den perfekte bil nummer to. Liten og nett. Praktisk i byen – kun på grunn av størrelsen. Å et lekkert og tidsriktig design. Superlativene er mange, og det er grunnen til at Audi kommer til å gjøre gode penger på grunn av denne bilen.

Terningkast: 5 – En lekker og tidsriktig bil, men får trekk for litt drøy pris, og stiv  i bykjøring.

Foto: Jappe Eriksson

Stengt for kommentarer.